Varga E. Árpád

ERDÉLY ETNIKAI ÉS FELEKEZETI STATISZTIKÁJA
(letölthető adatbázis)


Az "Erdély etnikai és felekezeti statisztikája" nyomtatott köteteinek és elektronikus változatának alapjául szolgáló, MicroISIS programban épített adatbázis Windos alapú (WinISIS) változata.

Az adatbázis a keretprogrammal együtt alább letölthető és az olvasd_el.txt állományban írott útmutatást követve - némi számítógépes felhasználói gyakorlat birtokában - azonnal megnyitható. (A WinISIS szabad felhasználású program, jogszerű alkalmazásáról az Unesco honlapja tájékoztat.)

A közzététellel az adattár használóinak munkáját kívánom megkönnyíteni, elsősorban a hatalmas anyagban történő gyors és sokszempontú keresés lehetőségének felkínálásával.

Az ebben a formában és itt - kísérletképpen - közreadott anyag válogatás a teljes adatbázisból (főként már publikált adatokat tartalmaz, de nem kizárólag és nem mindet); a folyamatosan alakított és javított munkaanyag pillanatnyi állapotát tükrözi. A közkinccsé tétel az eseti informálódás mellett az alkotó felhasználást is szolgálja, de az adatbázis bármilyen formában történő, engedély nélküli nyilvános reprodukálására nem jogosít fel.

Az adatbázis tartalmának megismerését segítő további információk az adattári rész és a nyomtatott kötetek bevezetőiben olvashatók.

A világhálón történt elhelyezés időpontja: 2009. április. Utolsó frissítés: 2009. november 18.
Letöltés


Az "Erdély etnikai és felekezeti statisztikája" teljes adatbázisának mezőszerkezete

Az "Erdély etnikai és felekezeti statisztikája" letölthető adatbázisának mezőszerkezete

Információk az "Erdély etnikai és felekezeti statisztikája" szócikkeihez és az adatbázisban való kereséshez

vissza