![]() 635 F 91 Franke, Wolfram: Biokert. Az öngyógyító vegyeskert Budapest : Mezőgazda, 2005. 98 p., ill. ISBN 963-276-228-7 TARTALOMBevezetés 6
Miért épp vegyeskultúra? 6
Természetes minták 8 Előfeltételek 12
Egy pezsgő talajélet 12
Vetésforgó 16 A talajélet táplálása 18 Szomszédhatások 20 Vegyeskultúrás rendszerek 24
Vegyeskultúra a parasztkertben 24
Vegyeskultúrák növenyágyakban 26 Sorokban művelt vegyeskultúra Gertrud Franck szerint 28 Tervezés és kivitelezés 30
A tervezés (majdnem minden) 30
Vetés, ültetés, átültetés 32 Vegyeskultúra domb- és magaságyon 34 Kráter-és lép formájú zöldségágyak 36 Vegyeskultúra üveg alatt 38 Különleges vegyeskultúrák 42
Tarka keverék egynyári virágokkal 42
Gyógy- és fűszernövények, mint jó szomszédok 44 A gyümölcsfélék és kísérőik 46 Növényvédelem 48
Jó szomszédság - egészséges növények 48
Vegyeskultúrák minden hónapra 54
Januártól márciusig 54
Fő vetemény: fehér káposzta, vörös káposzta, kelkáposzta 55
ÁprilisFő vetemény: Sárgarépa 56
Fő vélemény: brokkoli 59
MájusFő vetemény: korai v. újburgonya 60 Fő vetemény: karaláb 62 Fő vetemény: díszbab v. tűzbab 63
Fő vetemény: uborka 65
JúniusFő vetemény: bimbóskel 66 Fő vetemény: paradicsom 68 Fő vetemény: étkezési tökfélék 70 Fő vetemény: csemegekukorica 71 Fő vetemény: karaláb 72 Fő vetemény: jégsaláta 73 Fő vetemény: cékla 74 Fő vetemény: bokorbab 75
Fő vetemény: póré 77
Júliustól szeptemberig 82Fő vetemény: leveles kel 78 Fő vetemény: a gumós édeskömény 80
Fő vetemény: kínai kel 83
Októbertől januárig 85Fő növény: szamóca 84
Vegyeskultúra hó alá vetéssel 86
Vegyeskultúrák az egész évre 87
Ezek a zöldségágyak sose ürülnek ki 87
Fő növény: újburgonya és káposzta 88
Fő vetemény: mangold és endívia 90 Fő vetemény: káposztafélék 92 Fő vetemény: sárgarépa, karaláb, saláta, feketegyökér 94 Fő vetemény: bimbós kel és póréhagyma 96 Névmutató 98 |