Lakossági vélemények a Zöld Pardon
(és más lágymányosi zajos helyek) működéséről
az Újbudai Polgármesteri Hivatal honlapjának fórumán

Forrás: http://www.ujbuda.hu/forum.php


Topik: LÁGYMÁNYOS - a mi városrészünk (Zöld Pardon és Rio)
Topik: POLITIZÁLJUNK! - kerületi politikaazonosító: balogh z / 2008-04-26 09:32:30 / sorsz: 7016


Hurrá, végre megnyitott a ZP, a Karinthy Frigyes út lassan minden méterét újra széttördelt piásüvegek és vizelettócsából csordogáló patakok tarkítják!

Szuper!azonosító: drjustice11 / 2008-05-04 16:17:51 / sorsz. 7050


Tisztelt Lágymányosiak!

Lakótársaink tájékoztatása alapján megosztom Önökkel az alábbi információkat:

A Budapest, XI. kerület Goldmann György térre a hatályos XI. kerület Kerületi Szabályozási Terv (KSZT) és 47/1998. (X. 15.) Fővárosi Közgyűlési rendelet (Budapesti Városrendezési és Építési Keretszabályzat [BVKSZ]) rendelkezései irányadóak. Ezek alapján a Goldmann György tér a beépítésre nem szánt területek csoportjában a Zöldterületek alcsoport Z-FK-XI megjelölésű Fásított közterek besorolása alatt áll. A KSZT 73. § (1)-(6) bekezdések rendelkezései szerint ezen terület összefüggő területű, túlnyomórészt burkolt gyalogos, elsősorban díszterek övezete, amelyen pihenő vagy játszó funkciók is elhelyezhetők. A beépítettség nem lehet nagyobb 2%-nál, a legkisebb zöldfelület mértéke nem lehet kevesebb 15%-nál, a legnagyobb építménymagasság 4,50 m, építmény bruttó alapterülete nem lehet nagyobb 50 m2-nél és közhasználat elől területet elzárni nem lehet. A területen a KSZT 73. §. (7). bekezdése szerint hírlap- és virágárusító pavilon, gyalogos aluljáró illetve legalább 1,5 m-es talajtakarással mélygarázs helyezhető el.

Sétáljanak el a Goldman György térre, és győződjenek meg személyesen arról, hogy az ott található építmények megfelelnek-e a fenti jogszabályoknak. Győződjenek meg arról, hogy valóban 50 négyzetmétert épített-e be a ZÖLD PARDON és a RIÓ.

Úgy tudjuk, egyik lakótársunk beadványban jelezte a kerület jegyzőjének a fenti törvénytelenségeket.

ÉRDEKLŐDJÜNK MINDEN NAP TELEFONON A KERÜLETI JEGYZŐNÉL! Tel: dr. Filipsz Andrea 06-1-3724522
(Privát telefonszám moderálva. Kérünk minden fórumozót, hogy tartsa tiszteletben mások személyi és egyéb jogait! - Webmester, Egri András)

Forduljunk tömegesen az Önkormányzathoz!

AZONNAL VÁLASZT KÖVETELÜNK AZ ALÁBBI KÉRDÉSEKRE

1. Hogy lehetséges, hogy az Önkormányzat évek óta nem észlelte a fenti törvénytelenségeket?
2. A folyamatos panaszok ellenére miért nem szüntetik meg a zeneszolgáltatást este 10 után? (Miért nem a lágymányosi öbölbe száműzik az ilyen létesítményeket?) Más kerületekben a szabadtéri szórakozóhelyek csak este 10-ig tarthatnak nyitva!!
3. Miért nem tesz a rendőrség semmit az esténként szabálytalanul parkoló autók ellen?
4. Kinek áll - anyagi-politikai - érdekében a törvénytelen, balkáni állapot fenntartása?

A szenvedő, de még reménykedő lágymányosiak nevében, dr. Justiceazonosító: tef77 / 2008-05-05 19:45:55 / sorsz: 7055


Tisztelt Önkormányzat/Hivatal!

Kérem vegyék fel a kapcsolatot a Zöld Pardon és a RIO szórakozóhely vezetésével, mert most, hogy újra megnyitottak, nem lehet éjszakánként aludni a hangos zene (főként dob és basszus) miatt! Van, hogy egész éjfélig dübörög a zene, ami mellett képtelenség pihenni! Jól tudom, főként 22 óra után csendrendelet van érvényben, amit a szórakozóhelyek erősen megszegnek! Másik dolog a töménytelen szemét (széttört üvegek) és vizelet (nem kutyától származó), amelyet a szórakozók maguk után szórnak szét!

Azt is észre lehet venni, hogy a szórakozóhelyek egyre nagyobb területet építenek be! Hova lesz így a tér, és a zöld?
Tegyék nyugodttá a környékbeliek estéit! Előre is köszönöm intézkedésüket!

Üdvözlettel:
tef77azonosító: drjustice11 / 2008-05-07 14:36:31 / sorsz. 7061


Tiszelt tef77!

Engedje meg, hogy a - 2001 óta - halogató, elhallgató önkormányzat helyett válaszoljak a kérdésére. A kerületi jegyző folyamatos jogsértéseket követ el, amikor nem tájékoztatja az évek óta szenvedő lágymányosiakat jogi lehetőségeikről. Beadványainkat rendre azzal hárítják el, hogy bizonyos zajmérési jegyzőkönyvek " igazolják", hogy az említett szennytanyák (Rio, Zöld Pardon) nem lépik túl a határértékeket. A jegyző jogászként nyilván tisztában van vele, hogy a birtokvédelem jogintézménye segítségével vissza lehetne állítani otthonaink nyugalmát. Kérjenek birtokvédelmet, ha a jegyző ezt is elszabotálja, fellebbezési lehetőség van az illetékes Közigazgatási Hivatalhoz, végső esetben a bírósághoz. Kérdés persze, mit várhatunk attól a jegyzőtől, aki apparátusával együtt sem képes - persze nem is akarja - megállapítani, hogy fenti szórakozóhelyek építményei engedély nélkül létesültek.

Érdeklődéssel várjuk, hosszú évek óta, a kerület politikai vezetőinek - beleértve az ellenzéket is - válaszát arra, hogy kinek/kiknek milyen politikai ill. anyagi érdekei miatt szenvednek a kerület lakói, a törvénytelen állapotok miatt?

dr Justice 11azonosító: tef77 / 2008-05-08 00:09:25 / sorsz. 7062


Tisztelt Önkormányzat/Hivatal!

Most irok (00:08), mivel nem lehet aludni a Zöld Pardonban üvöltő zene miatt!

Hogy adhatnak engedélyt olyan szórakozóhely működésére, ami sérti az ott lakók nyugalomhoz való jogait??? Annyira hangos a zene, hogy felismerni, Jenifer Lopeztől a Let's get laud (magyarul: Hangoskodjunk) című szám megy! Önök szerint lehet erre pihenni??? Az ablakok berezonálnak a hangos basszus ütemére! Itt nem csak egy lakóról van szó, hanem egy egész környékről! A Bogdánfy utcában több házból is panaszkodnak folyamatosan a hangos zenére!

Milyen érdek fűzi Önöket a környék "álmatlanságához"??? Elvárjuk sürgős intézkedésüket!

Üdv:
tef77azonosító: webmester / 2008-05-08 10:38:02 / sorsz: 7064


Tisztelt tef77! Tisztelt drjustice11! Tisztelt Fórumozók!

Legjobb tudomásunk szerint az Önkormányzat már foglalkozik a Rio és a Zöld Pardon ügyével, hogy mihamarabb rendeződjön ez a probléma. Amint információhoz jutunk, értesítjük Önöket. Addig is kérjük szíves türelmüket.

Üdvözlettel:
Kelemen Angelika
webmesterazonosító: kiskaresz / 2008-05-10 19:47:55 / sorsz: 7076


Tisztelt Kelemen Angelika,Önkormányzat!

Az, hogy az Önkormányzat már foglalkozik vele, az nem segít azon a helyzeten, hogy éjszaka nem lehet nyugodtan pihenni. Ha nyitva van az ablak, akkor nem lehet aludni a ricsajtól, ha zárva van, akkor meg attól, hogy rezonál az egész.
Gondolom, a kerület vezetői nem ezen a környéken laknak (bár ez állítólag már Buda, jó környéknek számítana), mert ez az állapot miattuk van, mert tehetetlenek.

Vagy talán szándékosan nem csinálnak semmit?

Fontosabb a szórakozóhelyektől befolyó összeg, mint a választópolgáraik nyugalma? Választ köszönöm és remélem hamarosan látványos intézkedéseket hajtanak végre!

Kis Károlyazonosító: kiskaresz / 2008-05-15 23:24:46 / sorsz: 7097


Tisztelt Bárki, aki válaszra méltat!

Rió és a Zöld Pardon ügye

Az, hogy az önkori sündisznó módjára összegömbölyödik és semmilyen külső információ nem érdekli, nem válaszol, nem tesz semmit, az nem igazán jó politika.

Úgy tűnik, azt gondolják, majd az idő mindent megold. Eltelik a nyár, összegyűlnek a panaszok, télen meg majd mindent elfelejtenek az emberek, és jövő tavasszal minden kezdődik majd előlről.

A 15. kerületieket igazán irigyelhetjük, az önkormányzat ÚJ csendrendelete minden kétséget kizáróan a lakosainak az érdekét képviseli, és nem a szórakozóhelyek és az általuk megkent emberek érdekeit. Vajon hogyan érték el ezt?
Mindezt azért írom le, mert ma este valószínűleg ismét hallgathatom a Zöld Pardon és a Rió "fantasztikus" zenei kínálatát. Persze mindezt azért, mert a hivatal törvényes rendet nem tartatja be, és nem tesz semmit.
Úgy látszik, itt a kisember nem sokat számít!

Válasz szeretnék kapni, hogy a hivatal mit és mikor fog tenni, hogy ez az állapot megszűnjön!

Kis Károlyazonosító: kiskaresz / 2008-05-24 20:21:39 / sorsz: 7190


Tisztelt Hivatal!

Rió, Zöld Pardon Ügye

Úgy tűnik, nem sietik el a válaszadást.
Mi ennek az oka, nem tudnak válaszolni, vagy nem akarnak?
Vagy az az álláspontja a hivatalnak, hogy nincs álláspontja?

Kérdésem újra, amire tisztelettel szeretnék választ kapni:
Milyen intézkedéseket tett eddig az önkormányzat annak érdekében, hogy a Rió és a Zöld Pardon területéről eredő zaj megszűnjön éjszakánként?
Építési szempontból a törvényes rend helyreállítása mikor történik meg?

Tisztelettel
Kis Károlyazonosító: balogh z / 2008-05-26 11:01:09 / sorsz: 7203


Tisztelt Karesz, lesz egy lakossági fórum, valamikor talán május 29-én, ahol az egyik téma épp a ZP - Rio, és az ezekkel kapcsolatos problémák lesznek. Én kaptam a postaládámba dobva erről egy szórólapot. Ha érdekel, megnézem pontosabban!
Zoliazonosító: kiskaresz / 2008-05-26 22:56:04 / sorsz: 7211


Tisztelt Zoli!

Ha megnézed megköszönöm, sajnos hozzám még nem jutott el.
Remélem, végre valami történik már!
Addig is ajánlom figyelmedbe, meg annak figyelmébe, aki szenvedője ennek az állapotnak:

WWW.JUJ.HU, MOLNÁR GYULA + zp.azonosító: balogh z / 2008-05-27 08:29:09 / sorsz: 7214


Megnéztem, itt a link, május 28-án lesz:
http://www.fidesz11.hu/index.php?md=news&newsid=275azonosító: K.Veronika / 2008-06-05 12:49:01 / sorsz: 7259


Kedves Zöld Pardon!

Szeretném megköszönni a május 25-i Zöld Pardon Gyermeknapot. Felejthetetlen délutánt töltöttünk el a családommal Önöknél. Kisfiam tetszését a BRFK rendőrautói nyerték el, a legnagyobb örömöt pedig az okozta, hogy beülhettünk az autókba és ki is próbálhattuk a szirénát. A többi programot ugyanúgy élveztük és reméljük jövőre hasonlóan színvonalas programra vihetjük ki gyermekünket.

Üdvözlettel:
K. Veronikaazonosító: Lázár J / 2008-06-06 13:03:28 / sorsz: 7270


Tisztelt Kis Úr!

Itt a főlapon olvashattuk, az önkormányzat közleményében, megállapítást nyert, nem a két, figyelem középpontjába került (cikk az index.hu főlapján, sajtótájékoztató stb.) szórakozóhely, hanem az A38 hajó, és a Duna túloldalán levő Buddha Beach a felelős mindenért. Ilyenkor mindig egy kérdés merül fel: minket néznek ilyen hülyéknek, vagy tényleg komolyan gondolják?azonosító: hurut / 2008-06-06 13:55:20 / sorsz: 7271


Reflektálva az index.hu cikkére:

nem lenne megfelelő, az önkormányzat halogatását megkerülő megoldás, ha pl. feljelentést tennének a rendőrségen, hogy az említett két hely biztonsági őrei nem engedik be az embereket a Ker. Szab. Terv szerint (lásd: 7050. sz. hozzászólás) közparknak számító területre?azonosító: twilo / 2008-06-06 14:40:00 / sorsz: 7272


Hm... A Sziget, ugye, csak egy hétig dübörög, és este 10 után zene már csak hangszigetelt sátrakban szólhat. Még így is sok belőle...
A Petőfi-híd környéki szórakozóhelyeknél semmilyen zajvédelem sincs, és áprilistól szeptemberig nyomják. Pont, mikor az ember végre nyitott ablaknál aludhatna.

Mi tavaly nyáron költöztünk ide a kerületbe, és teljesen ledöbbentünk ezen. Nem hiszem, hogy mindenféle petícióval, meg lakossági fórumokkal megoldhatnánk a kérdést. Ezek csak arra jók, hogy halogathassák a megoldást. Szeptembertől pedig a következő tavaszig megint nem foglalkozik senki az üggyel.

Esetleg a sok aludni nem tudó ember kimehetne tüntetni az önkormányzat elé, este blokád alá vonhatná a szórakozóhelyeket, vagy kivonulhatna a polgármester lakásához, és helyszíni közvetítéssel nyomhatná neki a zenét... Ebben az országban úgyis csak a radikális megoldások működnek, akkor meg minek vacakolni?azonosító: kiskaresz / 2008-06-07 08:17:00 / sorsz: 7275
azonosító: kiskaresz / 2008-06-07 08:18:14 / sorsz: 7278


Tisztelt lakótársak, Újbudaiak!
Rió, Zöld Pardon ügye

Úgy tűnik az önkormányzat ismét aknára lépett!!!
Lehet, hogy tenni kellett volna már réges rég valamit?
Hát most valaki megtette:
ezt látni kell mindenkinek

http://index.hu/politika/belfold/riomolnar06/,
www.juj.hu, Molnár Gyula a zp nyitón. Így képviselnek minket...

Üdv
Kis Károly
Újbuda, Lágymányosazonosító: beacfan / 2008-06-07 09:15:38 / sorsz: 7308


A Rio pénzelte a XI. kerületi polgármester kampányát.

Milliókkal támogatta Molnár Gyula újbudai polgármester politikai sikerét a kerület egyik éjszakai szórakozóhelye. A Cafe del Rio korábbi vezetője azt állítja, ő maga fizette ki a tulajdonos utasítására a polgármesterjelölt kampányrendezvényein fellépő zenekarokat. A Petőfi híd lejárójánál működő Rio és párja, a Zöld Pardon azóta is háborítatlanul üzemel, pedig a zajszennyezés miatt minden szezonban tömegesen tiltakoznak a környék lakói, és az önkormányzatnak az sem szúr szemet, hogy mindkét hely a barátinak mondható bérleti díjak mellett a hivatalosan átengedett közterület legalább négyszeresét használja.
További részletek itt:

http://index.hu/politika/belfold/riomolnar06/azonosító: kiskaresz / 2008-06-07 13:52:48 / sorsz: 7310
azonosító: kiskaresz / 2008-06-07 13:53:46 / sorsz: 7311


Tisztelt Hivatal!

Rió ZP.

Milyen magyarázatot tudnak adni a következőkre?
Miért éri ez meg az Önkormányzatnak és az Újbudaiaknak?
Egy kerületi szórakozóhely, a Rio is milliókkal támogatta Molnár Gyula (MSZP) jelenlegi újbudai polgármester 2002-es kampányát - írta tegnap az Index. A Magyar Hírlap számításai szerint a kerületi diszkók nyomott árú bérleti díjai miatt csaknem kétmilliárd forintos bevételtől eshetett el a XI. kerület.
- részlet: Magyar Hírlap 2008.06.07 száma -

Tisztelettel
Kis Károlyazonosító: homo ludens / 2008-06-07 15:55:33 / sorsz: 7313


Az is megér egy misét, hogy az önkormányzati választások előtt miért kellett a "szürke eminenciás"-nak hirtelen szerződést hosszabbítani a ZP tulajdonosaival, holott még az évekig érvényes volt?!
Persze, mindannyian tudjuk a választ, és azt is tudjuk, hogy a valódi főnök a fent említett, azaz Lakos Imre!azonosító: újbudai51 / 2008-06-07 16:20:10 / sorsz: 7315


Milyen érdekes, hogy pont most jutott valakiknek eszébe, hogy 6 !!! évvel ezelőtt ki pénzelte Molnár Gyula kampányát. Azóta már volt egy újabb választás is 2006-ban. Ennyi idő alatt (6 év) még egy gyilkosság miatt elítélt büntetése is lejár.

Tisztelt Kupper úr! Ön ennyire ráér, hogy ilyen sziszifuszi munkával próbál meg mindenáron Molnár Gyula ellen valamilyen vádat állandóan felhozni. Látványosan rászállt a polgármesterre és igyekszik mindenáron valamilyen fogást találni rajta.

Egyébként egy másik vélemény is az ügyről, hogy teljes legyen a kép:
Kuruc.info kiegészítés: Megbízható informátorunk szerint még a XI. kerület egyik legtávolabbi részéről, Gazdagrétről is rendszeresek a panaszok a Zöld Pardon miatt. Azonban a csöves szórakozóhely és elitebb párja, a Rio napi több millió forintos nyereséget (!) termel, melynek egészen pontosan 10%-át már az 1998-2002 közötti Fidesz-éra alatt is leadták kenőpénzként Juhos Katalin polgármester csapatának. (Ez már kész maffiamódszer: nem egyszeri megvesztegetésről volt szó, hanem folyamatos "védelmi pénzről".) A fő lobbista Balázs Piri László egykori fideszes alpolgármester volt (nem tévesztendő össze '56-os apájával), akiről még az eredeti Index-cikk is megírta, hogy ő volt az előterjesztő (akkor is ekkora bérleti díjjal), s manapság is rendszeres VIP-vendég, de a Strabag Nemzet által átvett, alábbi hírből ezek "valahogy" kimaradtak. Balázs Piriék egyébként az MDF-es Czére Zsoltot bízták meg forgalomfigyeléssel, ez a senkiházi pártkatona ezért rendszeresen ott lógott. Tehát kivételesen egyedül az SZDSZ nem érintett az "elitből", nem csoda, hogy a Zsindexen jelent meg a leleplezés...azonosító: drjustice11 / 2008-06-07 21:20:22 / sorsz. 7326
azonosító: drjustice11 / 2008-06-07 21:21:02 / sorsz. 7327


Tisztelt Lágymányosiak, Újbudaiak!

Engedjék meg, hogy a Rio és a Zöld Pardon ügyéhez hozzászóljak. Kérem soraimat azzal a gondolattal olvassák, hogy mi mindannyian elsősorban újbudaiak, lágymányosiak vagyunk, és csak másodsorban bal-, illetve jobboldaliak, kormánypártiak illetve ellenzékiek, vagy függetlenek.
Abban mindenki egyetért, hogy a Rio és a Zöld Pardon fekélyes és már bűzlő seb kerületünk testén. Az elmúlt hetekben az elektronikus és az írott sajtó számos információt tárt elénk.
Ezek tényszerűen a következők:

1. Mindkét "létesítmény" négyszer (!) akkora területet használ, mint amekkorára bérleti szerződésük feljogosítja őket.
2. Fentiek miatt az Önkormányzatot 2 MILLIÁRD (!) Ft kár érte, csak az elmaradt bérleti díjak miatt.
3. A hatályos rendezési terv, és az építési szabályozások alapján, mindkettő cég 30 négyzetmétert építhetett volna be. Mindezek ellenére mindkettő kb. 3000 négyzetmétert építettek be.
4. A zajszennyezést az Önkormányzatnak 6 (!) év óta nem sikerül megszüntetnie.
5. A Lágymányost érintő környezetpusztítás ellen az Önkormányzatnak 6 (!) év alatt semmit sem sikerült tennie.

Mivel bevezetőmben a probléma megvizsgálásának politikamentes megközelítése mellet foglaltam állást, nem említek neveket vagy pártokat, csak arra kérem Önöket, tegyék fel magukban a következő kérdéseket. A tényszerűség érdekében nem szabad elfelejteni, hogy a problémák 2000-ben, a Fidesz érában kezdődtek.

1. Véletlen-e, hogy az Önkormányzat 6 év (!) óta nem veszi észre, hogy a Rio és a Zöld Pardon négyszer nagyobb területet használ, mint amire bérleti szerződésük feljogosítja? Egész pontosan 1500 négyzetméter helyett 7000 négyzetmétert.
2. Véletlen-e, hogy az Önkormányzat 6 év (!) óta nem veszi észre, hogy 10.000 négyzetméternyi közparkot őrző-védő cégek elfoglaltak, és körbekerítettek?
3. Véletlen-e, hogy az Önkormányzat 6 év (!) óta nem veszi észre, hogy a Rió és a Zöld Pardon minimum 100% (!) -kal nagyobb területet épített be, mint amekkorára építési engedély kiadható?
4. Véletlen-e, hogy míg a Liszt Ferenc téri és a Ráday utcai szabadtéri helyeknek éjfélkor be kell zárniuk, addig az Önkormányzat 6 év (!) nem foglakozik a Lágymányosiak panaszaival? A jegyző "egyeztető megbeszélései" az üzemeltetőkkel nem csak jogilag értelmezhetetlenek, hanem szánalmasan átlátszóak is.
5. Véletlen-e, hogy az Önkormányzat 6 (!) év óta nem veszi észre, hogy fenti szórakozóhelyek bérleti díját, nem a "vendéglátó teraszokra" vonatkozó négyzetméter árakkal állapítják meg, 75 % spórolva ezzel a Rionak és a Zöld Pardonnak.
6. Véletlen-e, hogy a 3-5 évre kötött bérleti szerződéseket már lejártuk előtt 1-2 évvel rendre meghosszabbítja az Önkormányzat? Mi indokolja, hogy a közterület használati megállapodásokat Budapesten teljesen szokatlanul 5 évre kötik, a megszokott 1-2 hónap helyett?

A Tisztelt Illetékeseknek az alábbiakat hozzuk tudomásukra.
Minimum 24 órája a fenti információk már a sajtóban is napvilágot láttak. Egy egész kerület szurkol a lágymányosiaknak, és várja, hogy intézkedjenek, megszüntetve a törvénytelen, vadnyugati állapotokat.
Mi Lágymányosiak és Újbudaiak, bízva választott vezetőink - akár jobb, akár baloldaliak - tisztességében és szavahihetőségében, számoljuk a napokat.

HATÁROZOTTAN KÖVETELJÜK VISZONT AZ ÖNKORMÁNYZATTÓL ÉS A KERÜLETI RENDŐRSÉGTŐL IS, HOGY 10.000 NÉGYZETMÉTERNYI KÖZPARKUNKAT HALADÉKTALANUL ADJÁK VISSZA A KERÜLETIEKNEK, A BIRTOKHÁBORÍTÓ CÉGEKET TÁVOLÍTSÁK EL.

Dr. Justiceazonosító: drjustice11 / 2008-06-07 21:44:29 / sorsz. 7328
azonosító: drjustice11 / 2008-06-07 21:45:18 / sorsz. 7329


Helyesbítés: nem 100%-al nagyobbat építettek be, hanem 100-szorosát.azonosító: Erő, hűség, remény / 2008-06-08 00:25:52 / sorsz: 7331


Tisztelt szabo 1975!
Erre szeretnék reagálni:

Alakul a fórum, már Molnár Gyula mellett Kupper András is ír. Lehet, hogy lassan egymással is fognak kommunikálni? Mondjuk megbeszélhetnék hogyan vonulnak vissza a politikától. Nekem tetszene... Utat a fiataloknak, ők talán még/már másként látják a politika lényegét!

Kikre gondol? Pl. Hajdú Lászlóra, aki 30 éves és másfél év kellett neki a politikában, hogy elforduljon a választóitól. Pedig kapott tisztséget éppen eleget.
Vagy azokra a fiatalokra, akik pártállástól függetlenül, együtt járnak a zp-ba és a Rióba? Vagy azokra a fiatalokra, akik sorra kerülnek kínos helyzetbe valamilyen csalás miatt. (Itt is van minden oldalról.) Sajnos az egész országban.

Más:
A két elhíresült szórakozóhely nem 2002-től működik. Csak az utóbbi 6 évben van vele probléma? A Fideszesek nem is jártak - járnak oda?
Vajon elgondolkodott már azon valaki, hogy a FIDESZ-nek mekkora adóssága van, s azt miből fizeti vissza? Gondolom, a mi pénzünkből, hacsak nem kezd pénzt gyártani. Lehet, hogy neki nem zp-ja és Riója lesz, de az is nyilvánvaló kerületi cég lesz, aki valami (?) fejében majd a zsebükbe teszi a pénzt. Ez így van, amióta világ a világ, csak egyre mocskosabb a dolog. Talán Kupper úr ezért szeretne hatalomra jutni, hogy tudjon ígérni, s akkor tud majd pénzt szerezni?

Gyűlölöm a sárdobálást, de kénytelen vagyok leírni egy-két dolgot, mert dühít a FIDESZ módszere.
Pl. Kérem szépen, írja meg Kupper András, hogy milyen néven látta meg a napvilágot... de úgy őszintén!
Ki az ő rokona, aki a Centrum Parkolóhoz köthető. Hogy fordulhatott elő, hogy használt egy mobiltelefont, s nem vette észre, hogy a számlákat nem kell kifizetnie, s azt sem, hogy a telefon a Centrum Parkolóé. Micsoda véletlen?
Miért van az, hogy az én telefonszámlámat nem fizeti ki senki?
A Centrum Parkoló szerződése működése körül akkora rend lenne?
De tudja mit, ne válaszoljon... de ne is mocskolódjon... vádaskodjon. Akinek vaj van a fején, ne álljon a napra.

Annyira ocsmány a most zajló dolog. Kalmár Zoltán azután "árulta be" Molnár Gyulát, miután messze került a mézes bödöntől. Hááát, jellemes ember. Gratulálok neki!
Majd a FIDESZ meghálálja neki, csak figyeljük az életútját!!
Egy ilyen ember, ezek szerint pénzért mindent megtesz. Miért nem 2002-ben tiltakozott. Vagy azóta felébredt az álomból?
Egy kérdés merült fel bennem: Azt hiszik a képviselők, hogy mindenki mindent elfelejt, s senki nem emlékszik arra, ki volt KISZ titkár, kinek milyenek voltak a nézetei akár 1, akár 10 éve, kinek kivel volt kapcsolata. Nem gondolják, hogy látjuk, hogy forognak mint a napraforgó. (Csak több napot látnak az égen, mint kéne.)
Nem gondolják, hogy tudjuk, a kampányaikat támogatják cégek, abban a reményben, hogy előnyökhöz jutnak majd, ha a támogatottjuk hatalomhoz jut? Kupper Andrásnak, vagy akár a kerületi FIDESZ -nek nincsenek támogatói? Soroljam?

Annyira ostobák, hogy az már fáj.
Bocsánat. Alapjáraton egy békés ember vagyok, csak nem szeretem, ha kihoznak a sodromból és "butasággal" etetnek.

Most jutott eszembe! A FIDESZ ott van az önkormányzatban. Miért nem intézkedett eddig a két szórakozóhely ügyében? Ugye nem azt akarják mondani, hogy most tudták meg, mekkora területért nem fizet stb. Most se írogassanak mindenfélét. Vannak jogi lépések, amit megtehetnek. Szépen csendben dolgozzanak. Ezt várják el a választók. Jaaaa, és ne járjanak akkor oda.azonosító: drjustice11 / 2008-06-08 21:46:09 / sorsz. 7343
azonosító: drjustice11 / 2008-06-08 21:46:56 / sorsz. 7344


Tisztelt Lágymányosiak, Újbudaiak, Fórumozók!

Kérem, osszuk meg egymással véleményünket az alábbiakról:
Önök szerint véletlen-e, hogy

1. az Önkormányzat 6 év (!) óta nem veszi észre, hogy a Rio és a Zöld Pardon négyszer nagyobb területet használ, mint amire bérleti szerződésük feljogosítja? Egész pontosan 1500 négyzetméter helyett 7000 négyzetmétert.
2. az Önkormányzat 6 év (!) óta nem veszi észre, hogy 10.000 négyzetméternyi közparkot örző-védő cégek elfoglaltak, és körbekerítettek?
3. az Önkormányzat 6 év (!) óta nem veszi észre, hogy a Rió és a Zöld Pardon minimum 100-szor nagyobb területet épített be, mint amekkorára építési engedély kiadható?
4. míg a Liszt Ferenc téri és a Ráday utcai szabadtéri helyeknek éjfélkor be kell zárniuk, addig az Önkormányzat 6 (!) év óta nem foglakozik a Lágymányosiak panaszaival? A jegyző "egyeztető megbeszélései" az üzemeltetőkkel nem csak jogilag értelmezhetetlenek, hanem szánalmasan átlátszóak is.
5. az Önkormányzat 6 (!) év óta nem veszi észre, hogy fenti szórakozóhelyek bérleti díját, nem a "vendéglátó teraszokra" vonatkozó négyzetméter árakkal állapítják meg, 75 % spórolva ezzel a Rionak és a Zöld Pardonnak, 2 milliárd forint kárt okozva saját magának.
6. hogy a 3-5 évre kötött bérleti szerződéseket már lejártuk előtt 1-2 évvel rendre meghosszabbítja az Önkormányzat? Mi indokolja, hogy a közterület használati megállapodásokat Budapesten teljesen szokatlanul 5 évre kötik, a megszokott 1-2 hónap helyett?

Egyébként szerintem nem az a fontos, hogy kik esznek ingyen a Rioban vagy a Zöld Pardonban. Szerintem az a fontos, hogy mit fog tenni az Önkormányzat, az áldatlan állapotok megszüntetése érdekében.

Tisztelettel,
dr. Justiceazonosító: Hivatal / 2008-06-09 16:31:38 / sorsz. 7349


Tisztelt tef77!

Tájékoztatom, hogy a polgármesteri hivatal kivizsgálta a panaszolt napokon az éjszakai zeneszolgáltatást. A kérdéses napon a Zöld Pardonban éjjel 1 óra után egy vendéglátó pult működött háttérzenével, a többi pult vendégek hiányában bezárt, a Rió del Café szintén 1 órakor bezárt. Munkatársaim további tájékozódás után megállapították, hogy az Önök által hallott nagyon hangos zene forrása a Pázmány Péter sétányon (Zöld Pardon mellett) a Lágymányosi Eötvös Napok keretében rendezett diszkóból eredt. Ez ügyben megkerestem az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektorát, felkérve, hogy a jövőben a lakókra figyelemmel, körültekintőbben szervezzék meg az egyetemi napokat és a hivatalt minden esetben előzetesen értesítsék azok tervezett időpontjáról, illetve helyszínéről.

Tisztelettel:

Magyar Tamásné
hatósági igazgatóazonosító: isti66 / 2008-06-09 22:14:12 / sorsz. 7351
azonosító: isti66 / 2008-06-09 22:14:30 / sorsz. 7352
azonosító: isti66 / 2008-06-09 22:15:02 / sorsz. 7353


NE NÉZZENEK MINKET HÜLYÉNEK (teljesen) !

Tisztelt Hivatal, Tisztel Magyar Tamásné!

Tef 77 nevű fórumozónak írt válasza az önfeledt, boldog nevetés perceit hozta el nekünk
Egyrészt örülünk annak hogy az Önkormányzat még mindig szellemileg visszamaradottnak képzeli Lágymányos lakóit. Csodáljuk másrészt intellektusukat, hogy ezúttal nem a Buddha Beach-re, és az A38 hajóra kenik az egészet. Ők persze nem támogatták senki választási kampányát. Vesztükre.

Na, de evezzünk vissza komolyabb vizekre:

- Kérem tájékoztasson minket e fórum hasábjain, hogy mily módon szerezték be a válaszában említett információkat, kerületünk büszkeségeinek - Zöld Pardon, Rio - / 2008-05-08 00:08 percre (de pontosan ám!) vonatkozó állapotáról, úgymint vendégszám, zeneerősség, a VIP részlegekben iszogató kerületi notabilitások száma, egy főre jutó kampánytámogatás stb. Az igazság és a jog, valamint a Lágymányosiak védelmére felesküdött ellenőreik egyfajta időzsaruként visszamentek a múltba, és személyesen győződtek meg lágymányosi éjszakánk titkos kis neszeiről?. Aligha hinnénk - bár bízunk ellenőreik idő- és térhajlító képességeiben - hiszen ebben az esetben nem tartott volna egy hónapig a válaszadás. Valószínűbbnek tűnik, hogy Önöktől megszokott bárgyú módon, az üzemeltetőktől kértek őszinte tájékoztatást, meg persze egy kis segítséget, hogy az esetben kire is lehetne rátolni a (sz.....t) bocsánat! decibeleket.
- Mire esküdve vallották Önöknek - őszinteségtől sírásra hajló szájjal - Lágymányos építészeti ikonjait létrehozó lokálpatriótáink - Zöld Pardon, Rio - hogy ők aztán Jennifer Lopez Let's Get Loud (Hangoskodjunk) című számát, soha de soha, semmi körülmények között le nem játszanák. Hangosan meg aztán pláne nem.

Ha meg mégis, hát az vesse rájuk az első kampánytámogatást, aki még soha nem akart százmilliókat spórolni a bérleti díjakon.

Ezúton kérem Önt, hogy minden nyári éjszaka, hétvégén is, akkor is amikor nem esik az eső, amikor fent nevezett discok hajnali 6 óráig nyitva vannak, és 10 ezer ember ordít, és bömböl a zene, küldje ki kis csapatát, és győződjenek meg arról, mi folyik Lágymányoson.

Kérem, nevezze meg azokat az agresszív egyetemistákat, aki 6 éve jogosulatlanul használják közparkjainkat, építési engedély nélkül több ezer négyzetmétert beépítettek, és minden nyáron esténként több ezer gépjárművel parkolnak szabálytalanul közterületeink parkosított részein.

Tisztelettel (kampánytámogatásra sajnos nekem nem telik) várom gyors válaszát,

Egy Nem Teljesen Hülye Lágymányosiazonosító: homo ludens / 2008-06-08 13:59:08 / sorsz: 7333


Kedves "újbudai51"!

Nem tartozom a FIDESZ-hez, ha arra gondoltál!

A Lágymányosi-öböl ügye pedig sajnos tipikus esete a "hogyan nyúljuk le a vagyont" -nak. Nézd meg a számokat, milliárdok nincsenek meg!
Amiért pedig a pártja miatt sosem szavaznánk rá, azok az MSZP és SZDSZ sorozatos botrányai, amik nekünk, adófizetőknek, sokba kerülnek!

Tegnap írtam, hogy az igazi keresztapa a Lakos Imre, érdekes, mára eltűnt az írásom, ami nagyon érdekes.
Molnárt lehet itt szidni, a Lakost még csak említeni sem szabad!
Előzmény: újbudai51 (7317 - / 2008-06-07 16:33:21)azonosító: Erő, hűség, remény / 2008-06-08 19:32:26 / sorsz: 7337


Kedves homo ludens!

Nem gondolom, hogy bárki kivetette volna a szöveget!!!

Én először írnék a webeseknek, vagy újra leírnám az előző szöveget. Ha kell, sokszor!!! Szerintem, mielőtt vádolunk, beszéljük meg a dolgokat. Mutassuk meg, hogy különbek vagyunk, mint egyes politikusok. Beszéljünk egymással. Úgy helyes.

Webesek írták egyszer:
2. Ha bárki hibát észlel a fórumban a beléptetéssel kapcsolatban, vagy a hozzászólással kapcsolatban, akkor - kérjük - írják meg ezeket a web@ujbuda.hu címre.azonosító: webmester / 2008-06-09 22:35:49 / sorsz: 7354


Kedves homo ludens!

Biztosíthatom, hogy hozzászólást senki nem törölt a fórumban. Ebben a topikban június 2-án volt a rendszer szerint az utolsó hozzászólása. Megjelenni látta a hozzászólást az elküldés után, vagy meg se jelent? Megköszönjük, ha segít kideríteni a hiba okát.
Ajánlom figyelmébe a holnapi - lassan mai - keddi online fogadóórát 15 órakor. Ott felteheti a kérdésit.

Tisztelettel,
Egri András
Újbuda WEBazonosító: homo ludens / 2008-06-10 13:04:36 / sorsz: 7357


Tisztelt webmester!

Sajnos nem vezetek naplót, de szerintem 06.07-én írtam, és igen, megjelent az oldalon, miután elküldtem.
A lényeg az volt benne, hogy vajon miért nevezik Lakos Imrét a "szürke eminenciás"-nak!?
Miért kellett neki a ZP szerződését megújítani az önkormányzati választások előtt, amikor az még két évig érvényes volt?
Ha valaki esetleg emlékszik arra a kis szösszenetemre, legyen szíves igazolja állításomat!

Üdvözlettel, énazonosító: K.Veronika / 2008-06-10 14:17:09 / sorsz: 7359


Kedves Fórumozók!

A közpark használatának kérdésében ajánlom figyelmükbe Bardóczi Sándor cikkét: http://epiteszforum.hu/node/9512.

"Vitatom WGA azon álláspontját, hogy például a Zöld Pardonra nem áll a spontán jelző, illetőleg a hely nem egyéb, mint "egy szórakozóhely, könnyűzenei koncerttel, kocsmával, de leginkább sok diszkóval". Ha ez így lenne, akkor jómagam, aki egyébként magával diszkóval nem említhető azonos napon, nem értékelné úgy, hogy az említett helyen részese volt az elit és az alternatív kultúra számos beszélgetéssorozatának, zenei élményének, installációjának. A Zöld Pardon véleményem szerint ezen túl egy köztéri jelenség pionírja, egy felkiáltójel, amely jelzi, hogy idejétmúlt dolog az a sztereotípia, miszerint a zöldfelületek csak abban a vonatkozásban funkcionálhatnak jól a rekreációt tekintve, ha alkalmasak a csendes andalgásra, elhúzódásra, a természet közelségének megtapasztalására. A Zöld Pardon éppen arra példa, hogy egy agyonhasznált, forgalomtól zajos, mocskos "hulladék-zöld" hely vált azzá ami, és immár szinergiában fejlődve az A38-al létrehoz az alsó rakparton nyaranta egy időszakos teljesen más térhasználatot (köztér kultúrát), mint az egyébként jellemző."azonosító: isti66 / 2008-06-11 22:42:09 / sorsz: 7374


Tisztelt K. Veronika!

Köszönettel vettük PR (= fizetett reklám) cikkét a Zöld Pardonról. Kérem, legközelebb kellő körültekintéssel járjon el, hiszen cikkét nyilvánvalóan a Pesti Est, az Exit, vagy a Flyers programmagazinok számára írta, a Zöld Pardon megbízásából. No most már mindegy, annyi szemetet zúdít a nyakunkba a Zöld Pardon nap mint nap, foglakozzunk hát ezzel is.

Az idézőjelek közé rakott szófordulatokat K. Veronika eredeti cikkéből vettem át, kérem nézzék el nekem a fórumozók!
Elmondom Önnek, kedves K. Veronika, mi izgat minket lágymányosiakat leginkább a Zöld Pardonnal kapcsolatban:

1. 4-SZER AKKORA TERÜLETET HASZNÁL, MINT AMEKKORÁRA BÉRLETI SZERZŐDÉSE FELJOGOSÍTJA.

2. 100-SZOR AKKORA TERÜLETET ÉPÍTETT BE, MINT AMEKKORÁRA A VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK ÉS RENDELETEK ALAPJÁN ÉPÍTÉSI ENGEDÉLY KIADHATÓ LENNE.

3. 1 MILLIÁRD FORINT KÁRT OKOZOTT A KERÜLETNEK, ELMARADT BÉRLETÍ DÍJAK VONATKOZÁSÁBAN AZ ELMÚLT 8 ÉVBEN.

A zajszennyezésről, a környezetrombolásról, az utcáinkat és tereinket ellepő emberi ürülékekről most nem ejtenék szót, mert kérem szépen, ez már ízlés dolga, kinek teleszart kapualj, kinek "köztér kultúra".

Elmondanám viszont, hogy a becsületes és törvénytisztelő - választott képviselőik tisztességében bízó - újbudaiak számára a Zöld Pardon, "szinergiában fejlődve a Rióval", azzal vált "mocskos hulladék-zöld hellyé'", hogy kerületi politikusaink és hozzátartozóik estéiket a közönséges halandók számára megközelíthetetlen VIP részlegekben múlatják.

Igazat adok Önnek abban is, hogy a Zöld Pardon "pionírként" mutat példát arra, hogyan kell a profitorientált gazdasági tevékenységet az "elit és alternatív zenei kultúra" terjesztésének jól hangzó jelmondata mögé rejteni, jog, törvény és közerkölcs felett állónak hinni magunkat, hinni az ingyen VIP eszem-iszom dínom-dánom bűvös erejében.
Igaza van abban is, hogy a Zöld Pardon és a Rio "tündöklő felkiáltójelként" igyekszik leszámolni azzal az "idejét múlt sztereotípiával" miszerint a TÖRVÉNYEK MINDENKIRE VONATKOZNAK!
Megértem persze szegény kultúra misszionáriusokat, a Zöld Pardont és a Riót is, mert csak az nem hibázik, aki nem terjeszt kultúrát.

EGYÉBKÉNT MEG AZ VESSE RÁJUK AZ ELSŐ KAMPÁNYTÁMOGATÁST, AKI MÉG SOHA NEM AKART SZÁZMILLIOKAT SPÓROLNI A BÉRLETI DÍJAKON!

Utóirat: tisztelettel kérem, hogy gyomorforgató írásaival kíméljen meg minket addig, amíg nem költözik szeretett Zöld Pardonja közelébe.azonosító: Erő, hűség, remény / 2008-06-10 22:55:12 / sorsz: 7363


Azt gondolom, nem kellene magyarázatokra várni.

A helyi képviselőt meg kellene kérni, hogy tegyen feljelentést. Az a dolga, hogy a lakosság érdekeit képviselje!!
Egyébként Rétvári Bence képviselő úr, "mindenhol ott van" nagyon aktív, ezt rá kellene bízni.
Aztán, talán a közterület felügyelőket is lehetne aktivizálni. Egy éjszaka, "halálra keresnék" magukat.

Én egy éjszaka fáradtan jöttem haza munkából, s közterületre álltam meg az autómmal, mert a környéken sehol nem volt hely. Az indok, hogy fűre álltam. Bocsi... ott nincs is fű, útban sem voltam senkinek. (Olyan kevés a hely a környékünkön, nem is értem, ez a hely egyébként, miért nem számít parkolónak, mert, hogy nem parkosított az, biztos.)
De!! Nem parkoltam szabályosan, ezért a büntetést be is fizettem.
Itt a környékünkön, mi a fenének bóklászik a közterület felügyelet korán reggel. 1 órán belül, legfeljebb van egy kapás. (Azt is mondták nekem, hogy lehet, hogy valaki aranyos ember, betelefonált, följelentett.)

Küldjük őket a zp-hoz és a Rióhoz!!

Csak megsúgom, hogy állandó zajmérőt is fel lehetne szereltetni, illetve, nem nagy költség megrendelni a zajmérőt, úgy, hogy nem tudják, hogy kimegy, s mérni fogja a zajszintet.azonosító: Minczer Frigyes / 2008-06-11 09:32:26 sorsz: 7366


Kedves Fórumozók!

Elnézést, hogy itt szólok hozzá Józsefvárosból - azaz a "nyócker"-ből a témához, de van egy információm, ami meglepő lehet ezen a Fórumon. Mégpedig az, hogy a Zöld Pardon zenéje a Goldmann György térről elhallatszik Józsefvárosba! És ez ellen ÉVEK óta nem hajlandó tenni Újbuda Önkormányzata Magyar Tamásné vezetésével! Pár link, ahová feltöltöttem azokat a videókat, melyeket a saját - józsefvárosi - lakásom ablakából filmeztem, de mégis a Zöld Pardon zenéje hallatszik a háttérben:

http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=40149
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=40148
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=40063
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=40062
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=40059
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=40058
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=38623
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=38621
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=38565
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=13372
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=13371
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=13370
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=13369
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=13348
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=13347
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=13346
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=13345
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=13326
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=13325
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=13182
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=13181
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=13018
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=13016
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=12999
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=12913
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=12912
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=12911
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=12910

Újbuda önkorményzatával folytatott levelezésem megtekinthető a http://www.kia.hu/konyvtar/levelez/apathy.htm linken, illetve egy Práter utcai lakos levelezése a http://www.kia.hu/konyvtar/levelez/levelez.htm linken érhető el. Szerintem mindez más megvilágításba helyezi a lágymányosiak problémáját a Zöld Pardonnal kapcsolatban.
Különösen a http://index.hu/politika/belfold/riomolnar06/ cikk után!

Remélem Újbuda Önkormányzata hajlandó lesz lépni a Zöld Pardon zajszennyezése ellen!

Minczer Frigyes József
Józsefvárosbólazonosító: Minczer Frigyes / 2008-06-11 10:02:32 / sorsz: 7368


Kedves Fórumozók!

Pár újabb videófelvétel a Zöld Pardonnak Újbudától Józsefvárosig elhallatszó zajszennyezéséről:

http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=41734
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=41733
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show;&nid_object=41732

Remélem, Újbuda Önkormányzata (Önkénykormányzata?) hajlandó lesz fellépni a Zöld Pardon zajszennyezése ellen. De nekem az is megoldás, ha maga a Zöld Pardon tartana önmérsékletet a hangerőt illetően.

Minczer Frigyes József
Józsefvárosból
...több kilométerre a Zöld Pardontól...azonosító: drjustice11 / 2008-06-11 22:46:36 / sorsz: 7375
azonosító: drjustice11 / 2008-06-11 22:46:49 / sorsz: 7376


Tisztelt Hivatal!

Kérem, tájékoztassák Újbuda és Lágymányos lakóit az alábbiak vonatkozásában:
- Milyen jogi lépéseket tettek és terveznek annak érdekében, hogy a Zöld Pardon és a Rio elhagyja azokat a területeket, amelyet jogtalanul elfoglaltak?
- Milyen jogi lépéseket terveznek annak érdekében, hogy a fenti cégektől az elmaradt bérleti díjakat beszedjék?

Válaszukat várva, tisztelettel,
Dr. Justiceazonosító: drjustice11 / 2008-06-11 22:50:57 / sorsz: 7379

Tisztelt Újbudai Közterület-felügyelet!

Örömmel értesültem Újbuda honlapján, hogy átadták új, központi épületüket. Ezzel a beruházással a kerület nyilván munkájuk szükségességét és eredményességét ismerte el.

Fel szeretném Önönknek is tenni a kérdést, hogy lehetséges, hogy
- évek óta nem tesznek semmit annak érdekében, hogy a Zöld Pardon és a Rio vonuljon vissza arról a 10.000 négyzetméternyi közparkról amelyet örző-védő erőik 7 éve megszálltak?
- mit tettek Önök az elmúlt egy hétben, amióta a fenti információk az elektronikus és a nyomtatott sajtóban is fellelhetők?

Várom vezetőjük válaszát,
Dr. Justiceazonosító: drjusztse / 2008-06-13 12:47:06 / sorsz: 7387
azonosító: drjusztse / 2008-06-13 12:10:31 / sorsz: 7386


Bolond öregemberek fóruma!

Íme az egyik állandó panaszos, aki szerint hangos a Zöld Pardon, saját maga tette közzé leveleit. (Nem mellékesen a nyolcadik kerületben lakik!!!) Csak néhány érdekesség belőle:

http://www.kia.hu/konyvtar/levelez/level_ap_040.htm

Ez egy ügyészségi határozat az eljárás megszüntetéséről mert "nem tényállásszerű a hangoskodás".

DE A LEGNAGYOBB ORDÍTÓ HÜLYESÉG ETTŐL A CSÁVÓTÓL ITT OLVASHATÓ:

Megjegyzem: meteorológiai előrejelzések szerint idén extrémebb és melegebb nyárra számíthatunk, mint az előző években. Azért haljanak meg emberek, mert nyáron nem lehet majd nyitott ablaknál aludni, mert a Zöld Pardonnak éppen vállalkozói harácsolhatnékja van? Hány hulla az, ami nem akadály a befolyás, a profit és az eltussolás érdekében? Hajlandók lesznek a - büntetőjogi - felelősséget vállalni pár olyan haláleset miatt, mert pl. szívrohamot kapott a nyugdíjas, mert a tomboló zene miatt nem tudott nyitott ablaknál aludni, és az átmelegedett lakás klímáját nem bírta a szíve? Vagy másnap balesetet okozott a dolgozó (pl. autóval munkába menet, vagy munkahelyén géppel/munkagéppel dolgozva) mert éjszakákon át nem tud aludni a tomboló zene miatt? Vagy több altatót vett be a kelleténél az áldozat, mert az orvos által felírt dózis nem volt elég ahhoz, hogy alvás helyett ne a Zöld Pardon zenéjét hallja? Nem mondhatják majd, hogy nem tudtak róla... én idejében szóltam. Mert biztosra veszem, hogy másokat is zavar ez az éjjeli zene; csak nem tudják, hogy mi a forrása.

http://www.kia.hu/konyvtar/levelez/level_ap_001.htm.

: ))))))))

Ez már az a kategória, amit ki lehet publikálni a szánalmas.hu-ra.

Egyébként érdemes megnézni a videóit is a vén üldözési mániás palinak. Össze-vissza kommandózik kezében a kamerával, mint egy dokumentarista, aztán persze semmi, de semmi nem hallatszik.azonosító: b.frigyes / 2008-06-13 13:58:31 / sorsz: 7388


Tisztelt Fórumozók!

Mint természetvédő lakos örömmel vettem a Zöld Pardon Újbudáért cselekvési tervet. A napokban eljutott hozzám egy szóróanyag, amiben azokat a pontokat foglalják össze, melyekkel az említett szórakozóhely a közbiztonságért, a bűnmegelőzésért, valamint nem utolsó sorban a tisztább környezet eléréséért kíván tenni.

Visszataszító az a látvány, amikor egy-egy szórakozóhely környékén az esték emlékeztetőjeként halmokban áll a szemét a környéken. A Zöld Pardon ennek elkerülése érdekében finanszírozza a járdák óránkénti, valamint reggelente a környező parkok takarítását. Ráadásul vásároltak egy nagyteljesítményű takarítóautót is, hogy az utcákat hatékonyabban rendbe tarthassák. Remélhetőleg ezentúl legalább a szeméttel nem kell többet együtt élnünk és arra várnunk, hogy végre valaki magára vállalja, hanem végre konkrét intézkedésekkel tesznek is ellene.

VÉGRE A ZÖLD PARDON LÉPÉSEKET TESZ AZ ÜGY ÉRDEKÉBEN, JÓ LENNE, HA MÁSOK IS EZT A PÉLDÁT KÖVETNÉK!!!

Mint minden lakó számára, így nekem is fontos, hogy éjjel-nappal nyugodt szívvel közlekedjek a környéken. Vagy gondolok itt azokra a szülőkre, akiknek gyermekei esténként a közeli szórakozóhelyekre járnak, míg a felnőttek otthon izgulnak a fiatalok testi épségéért. A közbiztonság fejlesztése érdekében térfigyelő rendszer kiépítése mellett biztonsági járőrszolgálatot bízott meg a Zöld Pardon, hozzájárulva Újbuda nyugalmához. Tény, hogy eddig nem sok ilyen jellegű intézkedéseknek voltunk tanúi!

VÉGRE A ZÖLD PARDON LÉPÉSEKET TESZ AZ ÜGY ÉRDEKÉBEN, JÓ LENNE, HA MÁSOK IS EZT A PÉLDÁT KÖVETNÉK!!!

Tehát, jó reggelt Mindenkinek! Mindig követelünk valamit, és amennyiben végre valahára kézzelfogható eredményekkel tesznek is követelésünk érdekében, az sosem elegendő. Számomra már kezd kissé unalmassá válni, hogy a magyar ember soha semmivel nincs megelégedve. Folyamatosan panaszokat hallok mindenfelől, jó lenne, ha mindenki mélyen magába nézne és eldöntené már végre, hogy mit is szeretne. Azt hogy eredményeket lássunk, vagy pusztán nincs jobb dolgunk, mint örökösen másokat hibáztatni, ahelyett, hogy meg is mozdulnánk. Van valaki rajtam kívül, aki képes arra, hogy meglássa az értéket abban, amit ezzel a cselekvési tervvel útjára indítottak? Vagy ne várjak ilyen sokat, törődjek bele, hogy egy olyan társadalomban élek, ahol soha semmi sem lesz elég jó??? Szomorú...

Bízom benne, hogy ezzel a cselekvési tervvel végre egy sor, számunkra zavaró környezeti és közbiztonsági probléma fog megoldódni, ami egy különleges "spill over" hatással a többi kifogásolt tényező megoldását is magával hozza majd, és ennek nem fognak majd szűklátókörű emberek az útjába állni...azonosító: lala.szekeres / 2008-06-13 14:19:36 / sorsz: 7389


Itt tényleg nincs mit tenni...Nem elég, hogy Molnár Gyula a Zöld Pardonba jár szórakozni, de az unokaöcsém elmondása szerint még Orbán Viktor és Navracsics Tibor is! Sőt legutóbb autógrammot is itt kért tőlük!azonosító: drjustice11 / 2008-06-13 22:45:29 / sorsz: 7391


Tisztelt Fórumozók!

Engedjék meg, hogy reagáljak az alábbi két hozzászólásra:

Tisztelt B. Frigyes Úr!

Köszönöm kulturált hozzászólását a témához, ritka eset sajnos ebben a topikban.

Én is örömmel vettem a hangzatos "Zöld Pardon Cselekvési Terv" felbukkanását. Nem tudom azonban osztani a lelkesedést, hogy a Zöld Pardon fennállása 8. (!) évében felismerte - gyanítom a kavargó politika botrány hatására -, hogy tevékenysége által okozott környezetpusztítás megszüntetése végső soron saját feladata. Ennek ellenére valóban jobb későn, mint soha.

Remélem azonban, hogy az Ön által vizionált "spill over" hatás magával hozza azt is,
- hogy a Zöld Pardon visszaadja a kerület lakóinak a jogtalanul megszállt 5000 négyzetmétert (nyilván Ön által is ismert tény, hogy 1500 négyzetmétert bérel, de 7500-at használ)
- hogy a Zöld Pardon megtéríti az Önkormányzatnak azt az 1 MILLIÁRD forint kárt, amit az önkormányzatnak okozott 2000-2008 között az elmaradt bérleti díjak formájában
- hogy a Zöld Pardon kizárólag olyan épületeket fog üzemeltetni, amire építési engedélye van, az engedély nélkül épülteket visszabontja.

Azt pedig kérem, nézze el a nekünk, a kerület szűklátókörű lakóinak, hogy ők még azt hiszik, hogy a törvények mindenkire vonatkoznak.

Tisztelettel,
Dr. Justiceazonosító: drjustice11 / 2008-06-13 22:46:07 / sorsz: 7392


Tisztelt drjusztse!

Udvariatlannak tartom, hogy login nevemből viccet csinált, de nem is vártam többet a Zöld Pardon fizetett bértollnokaitól.

Visszatetszőnek tartom, hogy a műveletlenek magabiztosságával kigúnyolja az öregembereket. Az idősek minden társadalomban tiszteletet érdemelnek, még akkor is, ha olykor egy-egy történet mellékszereplőiként Ön mulatni kíván rajtuk.

A Zöld Pardonnal és a Rióval nem ez a legnagyobb probléma, nyílván Ön tudja, miért pont ez a részlet ragadta meg annyira a figyelmét, hogy hozzászóljon. Ha érdemben kíván reagálni a problémákra, célszerű lenne a fenti B. Frigyes úrnak szánt hozzászólásomban felvetett három jogsértésre koncentrálni, úgymint önkényesen elfoglalt közparkok, 1 MILLIÁRD forintos károkozás, engedély nélküli építkezések, stb...

Nem is tartanám fel tovább. Nyilván várja már ingyen söre a Zöld Pardon VIP-ban.

Tisztelettel,
Egy Udvarias Lágymányosiazonosító: Minczer Frigyes / 2008-06-15 17:13:35 / sorsz: 7396


Tisztelt Fórumozók!

Kénytelen vagyok hozzászólni "személyes megtámadtatás" címén, drjusztse 2008/06/13 10:31 hozzászólása kapcsán.

1.: Bolond öregemberek fóruma! :

Hát, nem tudom, de én a magam 36 évével messze vagyok a nyugdíjkorhatártól :-). Ezen kívül úgy tűnik, hogy a Zöld Pardon kedves bértollnoka kissé rasszista az idősebb korosztállyal szemben ... talán azért, mert a Zöld Pardon profitja főleg a fiatalabb korosztály révén jön össze.

2.: Íme az egyik állandó panaszos, aki szerint hangos a Zöld Pardon, saját maga tette közzé leveleit:

Nos, az "egyik állandó panaszos" szerint nemcsak én "panaszkodom" a Zöld Pardon zenéjére, hanem az "egyik" vagyok a sok közül. Az "állandó" kapcsán megjegyzem, hogy ezen a Fórumon idén szóltam hozzá először. Vagyis az, hogy drjutsztse szerint "állandó" panaszos vagyok, az alábbiakra enged következtetni:

- A Zöld Pardon rendszeresen szemmel tartja a róla szóló internetes publikációkat, és drjusztse innen szerzi értesüléseit;
- Drjusztse, mint a Zöld Pardon bértollnoka - drjustice11 után szabadon - az Újbudai Polgármesteri Hivatalból szerzi az információit... ami felveti a hivatal részéről a hivatali visszaélés gyanúját (!),
- Drjusztse maga is Újbudai Polgármesteri Hivatal munkatársa. Ez viszont ismét felveti a hivatal részéről a hivatali visszaélés gyanúját (!).

3.: Nem mellékesen a nyolcadik kerületben lakik:

Ugye nem arról van szó, hogy drjusztse a nyolcadik kerületben lakókat másodrendű állampolgárnak tartja?! Nyíltszíni rasszizmus? "Nem mellékesen"?

http://www.kia.hu/konyvtar/levelez/level_ap_040.htm

4.: Ez egy ügyészségi határozat az eljárás megszüntetéséről, mert "nem tényállásszerű a hangoskodás":

Kedves drjusztse! EL VAN MARADVA! És látszik, hogy milyen mocskos, manipulatív módon dolgozik a tények meghamisításán. Miért?
- először: ez a megszüntető határozat nem ügyészségi, hanem a VIII. ker. Szabálysértési Hatóság megszüntető határozata,
- másodszor: az a panasz, mely kapcsán ez a határozat született, még 2004-es, és a megszüntető határozat 2005 januári,
- harmadszor: 2005-ben a "nem tényállásszerű a hangoskodás" még igaz volt, de azóta az Alkotmánybíróság 73/2006 (XII. 15.) határozata módosította a 218/1999 (XII. 28.) Kormányrendelet 6§-át, melyből kivette az alkotmánysértést és használhatatlanságot okozó szövegrészt. Így 2006 decembere óta TÉNYÁLLÁSSZERŰ A HANGOSKODÁS!
- Ezen kívül figyelmébe ajánlanám az 1999 évi LXIX tv. 142/A§-át!

DE A LEGNAGYOBB ORDÍTÓ HÜLYESÉG ETTŐL A CSÁVÓTÓL ITT OLVASHATÓ:

Egyszer öregember vagyok, egyszer csávó? Érdekes összemosás! Látszik, hogy az ön hozzászólásának csak a mocskolódás és a provokáció volt a célja. Csak az a kérdés, hogy ezzel ki bízta meg? A Polgármesteri Hivatalból valaki, vagy a Zöld Pardon?

Megjegyzem: ... http://www.kia.hu/konyvtar/levelez/level_ap_001.htm:

Kedves drjusztse egy beadványból idézett egy egész bekezdést, "csak úgy" kiragadva a szövegkörnyezetéből. Na ja, a Zöld Pardon piárosa biztos kioktatta, hogy hogyan kell manipulálni szövegekkel szövegkörnyezetekkel. Azt persze elfelejtette hozzátenni, hogy ehhez a levélhez volt mellékelve egy videó, melyen egyértelműen a Zöld Pardonból származó zaj hallatszott. Kedves drjusztse: az ön hozzászólása az a kategória, amit ki lehet publikálni a szánalmas.hu-ra. Viszont annak örülök, hogy ezt a bekezdést ÉRDEMBEN, tényekkel, konkrétumokkal nem volt képes cáfolni.

Egyébként érdemes megnézni a videóit is a vén üldözési mániás palinak:

Hogy a videóimnak reklámot csinál, azt köszönöm. A "vén üldözési mániás palinak" megjegyzésre: 36 éves vagyok, vagyis nem vén. Ha pedig én vagyok vén önhöz képest, akkor okkal feltételezem, hogy ön kiskorú! Kiskorú meg mit pofázik itt? "Üldözési mániás" jelzőre reagálva: szerintem a dr. Molnár féle Szeparéi látogatások kiderülése, valamint a Zöld Pardon FIDESZ kötődésének lelepleződése óta inkább a Zöld Pardonnak és az azt övező "korrupciós mátrix"-nak van üldözési mániája... amit ékesen bizonyít az ön hozzászólása - különösen annak stílusa.

Össze-vissza kommandózik kezében a kamerával:

Árulja már el valaki: hogyan lehet kommandózni kamerával a kézben? Pláne össze-vissza. Azért hozzáteszem, hogy ablakból filmeztem... így kicsit értelmezhetetlen ez a "kommandózás".

...mint egy dokumentarista...:

A "dokumentarista jelzőt bóknak veszem :-)

... aztán persze semmi de semmi nem hallatszik:

Akkor idéznék Hintsch György 2007/07/06 11:32. Kelt e-mailjéből, miszerint a "...videón egyébként a nem nagyon hallható zaj...", ami értelmezendő úgy, hogy "...videón egyébként a nem nagyon, DE hallható zaj...". Ezen kívül idéznék dr. Filipsz Andrea jegyző V-10769-14/2008 számú leveléből, miszerint "munkatársaim ugyancsak megállapították, hogy a Duna túloldalán, a IX. kerületi Buddha Beach elnevezésű diszkó "komplexum" szintén olyan hangerővel működik, ami jól hallható a mi oldalunkon is, de oka lehet a VIII. kerületi panaszoknak is". Ebből a mondatból két tényt emelnék ki:
- A Buddha Beach szintén olyan hangerővel működik, mint a Zöld Pardon: vagyis a Zöld Pardon szintén olyan hangerővel működik, mint a Buddha Beach.
- Az, hogy Buddha Beach szintén olyan hangerővel működik, mint a Zöld Pardon, vagyis a Zöld Pardon szintén olyan hangerővel működik, mint a Buddha Beach, oka lehet a VIII. kerületi panaszoknak is. Vagyis Filipsz Andrea jegyző BEISMERTE, hogy a Zöld Pardon zenéje elhallatszik Józsefvárosig!

- Ezen kívül felhívnám a figyelmet arra, hogy a VIII. kerületi panaszok esetében többes szám van: vagyis nemcsak én "panaszkodom" Józsefvárosból a Zöld Pardon zenéjére!

Az, hogy Filipsz Andrea jegyző V-10769-14/2008 sz. levelére mit kívánok válaszolni, az még nem tartozik ide :-). De a levél kapcsán megjegyeznék pár érdekességet:

- A levél 2008/05/21-én keltezett...
- A borítékon szereplő kör alakú postabélyegző szerint 2008/05/06-án lett postára adva.
- A boríték alján szerepel egy OLK 08.06.05. "időkód" is.
- A postán 2008/06/11-én vettem át.
- De a borítékon szerepel egy "szögletes" bélyegző is, 2008/06/16-i dátummal.

Vagyis, ha jól értem, akkor a levél a megírása előtt lett postára adva, mely a kézhezvételem után lett tértivevényi letétbe helyezve a postán? HÚ... ezt nevezem időutazásnak... vagy térváltásnak! Nem is tudom...

De visszatérve a "lényegre": Az, hogy "...videón egyébként a nem nagyon, DE hallható zaj...", ajánlanám, hogy nézzen rá a térképre: ahhoz, hogy a Zöld Pardon zaja/zenéje úgy elhallatszik Újbudáról Józsefvárosba, hogy egy digitális fényképezőgép videó funkciójával rögzíthető, kell valaminek átjönnie... jobban mondva sok mindennek kell átjönnie, sok-sok teljesítménnyel. Ja, és még egy apróság: kapcsolja ki a "némítás" funkciót lejátszás közben :-).

A http://www.kia.hu/konyvtar/levelez/levelez.htm és a http://www.kia.hu/konyvtar/levelez/apathy.htm oldalak nemcsak az én, hanem egy másik józsefvárosi polgár levelezését IS tartalmazzák. Ráadásul a webhely nem is az enyém! Hát ennyit az ön tárgyilagosságáról és tényszerűségéről.

Kedves drjusztse: legközelebb átgondoltabban és megfontoltabban, és másokat sértegetve lesz szíves válaszolni a hozzászólásaimra. A másik, hogy gúnyt űzni valakinek a nevéből, valahol olyan alávalóság, mint például a rasszizmus vagy a fasiszta eszmék hirdetése. Mit mondhatnék még... a stílus maga az ember. És az ön stílusa önt, a Zöld Pardont, illetve a Zöld Pardont övező "korrupciós mátrixot" minősíti. Bár szerintem az ilyen stílusú és a Zöld Pardon melletti hozzászólásaival csak segítheti azon lakók törekvését, akik szeretnék felszámolni/felszámoltatni a Zöld Pardon okozta zavaró hatásokat, a Zöld Pardon zaj- és környezetszennyezését, illetve a Zöld Pardon övező "korrupciós mátrixot".

Még egyszer: köszönöm hozzászólását.

Üdvözlettel minden fórumozónak:
Minczer Frigyes József
Budapest, Józsefvárosbólazonosító: Pangea / 2008-06-15 20:52:47 / sorsz: 7397


Végtelenül megdöbbentő, hogy valakinek 36 éves korában ez az egyetlen problémája/szórakozása az életében, videóra venni a ZP zaját és levelezgetni hivatalokkal. Elképesztő...azonosító: Minczer Frigyes / 2008-06-16 10:16:41 / sorsz: 7398


Kedves Pangea!

Válaszolva a 2008/06/15 20:52:47 - 7397 hozzászólására:

1.: Az a végtelenül megdöbbentő, hogy egyáltalán leveleznem kelljen csak azért, mert a Zöld Pardon zenéje elhallatszik Újbudáról Józsefvárosba!

2.: Sajnos nem az egyetlen problémám és "szórakozásom", és szerencsére nem az egyetlen szórakozásom a Zöld Pardon zajszennyezése miatti levelezés. Ez a megjegyzése is némi rasszizmusra utal, miszerint Ön zsigerből lenézi azokat, akik a pesti oldalon laknak... (?).

3.: Az az elképesztő, és végtelenül megdöbbentő, hogy Ön egyes állampolgárok, állampolgárok csoportjának elvitatja az Alkotmányban rögzített panaszjogát (!), ami szintén rasszizmusra utal.

4.: Végtelenül megdöbbentő, hogy ön megdöbbentőnek tartja, ha valaki a törvényes utat választja a problémái megoldásához, és nem törvényen kívüli módszerekhez folyamodik. Ön hogy tesz az önt zavaró zajszennyezéssel szemben? Saját kezűleg önbíráskodik, vagy felbérel erre valakit? Vagy lapul a zsebében pár hivatalnok, akik elintézik ön helyett a "piszkos munkát"? Vagy netán a hegyvidék luxusvilla övezetében lakik, ahol hangszigetelt ablak mögött, klimatizált fényűzésben éli csendes hétköznapjait - és így nem szembesült soha ilyen problémával? Vagy esetleg ön is VIP vendég a Szeparéban? Ha igen, akkor dr. Molnár Gyula, vagy dr. Navracsics Tibor "sleppjeként"?

5.: Úgy látom, hogy érdemben ön sem tud cáfolni vagy ellentmondani az általam eddig a Fórumon közzétettekkel kapcsolatban... ez megnyugtat.

6.: ÖN (is) a ZP bértollnoka? Ha igen (egyik hozzászóló után szabadon), akkor ízlett a tegnapi ingyensör a Szeparéban? Amúgy megnyugtat, hogy a ZP kénytelen itt is - ezen a Fórumon - bértollnokokat bevetni, a vele szemben törvényesen fellépni merészelőkkel szemben. Úgy látszik, a Zöld Pardont övező "korrupciós mátrix" nem bír több "terhelést"?

7.: Köszönöm, hogy hozzászólásával a sorok között elismerte, hogy a videóimon a Zöld Pardon zaja hallatszik... Újbudáról Józsefvárosba!

Üdvözlettel: Minczer Frigyesazonosító: Pangea / 2008-06-16 12:37:45 / sorsz: 7401


Kedves Minczer Frigyes!

1. Nem kell leveleznie. Ön csak akar levelezni.
2. A rasszizmus szó jelentése Ön számára teljesen világos?
3. Mit vitatok én el, és egyáltalán mit vitatok? Volt egy véleményem, az nem változott. Nem is fog.
4. Pontosan úgy van, ahogy a 4. pontban kérdezi.
5. Örülök, nem állt szándékomban vitatkozni Önnel.
6. Biztosan igaza van, hiszen jobban beleásta magát a témába, mint én valaha is fogom.
7. Semmit nem ismertem el, mivel hihetetlenül nem tudom megkülönböztetni kép alapján a hangokat. :-)azonosító: halmagyi.z / 2008-06-16 13:33:32 / sorsz: 7402


Tisztelt Minczer Frigyes!

Véleményem szerint nem azzal van a baj, hogy Ön a törvényes utat választja problémájának megoldására, hanem az, hogy nem fogadja el a hivatalos álláspontot, és ahogy manapság mindenki, csak a korrupciót látja mindenben. Igaz, hogy a 73/2006-os Alkotmánybírósági határozat a jogbiztonság elve miatt eltörölte az egyes szabálysértésekről szóló 218/1999. (XII. 28.) Kormány rendelet 6. § (1) bekezdésének "és a megengedettnél nagyobb ha a bejelentés" szövegrészét, viszont a módosított paragrafus tartalmazza a törvényes szankciót, így mindenki - az utcán ordibáló kisfiú is - amennyiben indokolatlanul zajt okoz, amivel ellehetetleníti mások életét, fizetni fog. Persze csak abban az esetben, jogos, a zajkeltés pedig indokolatlan.

"6. § (1) Aki lakott területen, az ott lévő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetőleg természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható."

Azonban a "megengedettnél nagyobb" szövegrész azért került megsemmisítésre, mivel nem állt rendelkezésre olyan dokumentum, ahol egyértelműen fel lenne sorolva az összes optimális zaj- valamint rezgésérték, így nem volt világos minden esetben a határérték. Ismétlem, nem minden esetben, de a legtöbben azért volt megállapítva határérték. Ha belegondol, pont egy olyan határozatmódosítással dobálózik, ami az előbbinél még több kiskaput és ködösítést tartalmaz!

Természetes, hogy mindenki (többek között én is) nyugodt környezetben szeretne élni, de őszintén, a fővárosban hol van erre lehetőség? Véleményem szerint a forgalom már önmagában egy olyan tényező, ami sokszor túllépi egy-egy forgalmas úton a korábban megengedett határértéket, nem beszélve egy ennél sokkal nagyobb súlyú problémáról, a légszennyezésről. Kérdem én, ezzel a kérdéskörrel miért nem foglalkozik ennyire lelkiismeretesen? Személy szerint úgy gondolom, hogy itt kezdődik a baj. A nagy baj. Mindenki a saját személyes kis világával van elfoglalva, azzal, hogy épp olyan a széljárás, hogy épp egy kellemes nyári nótát fúj felé, de azzal, hogy az USA nem írja alá a Kiotói egyezményt, azzal, már miért is foglalkozna, vagy azzal, hogy tőle 500 m-re kamionok tömött sora súlyosan mérgez minket. De hát igen... ez majd 10 év múlva bosszulja meg magát hangtalanul egy röntgenfelvételen. Ne is foglalkozzunk ilyen jellegű környezeti problémákkal, ha semmitmondó felvételeket készíthetünk kompaktgépek kamerájával. Értékelem, hogy ennyire lelkesen foglalkozik a témával, de sokkal égetőbb dolgokkal kellene a magyar társadalomnak foglalkoznia.

A másik dolog, amit nagyon nem értek, az az, hogy Ön szinte mindenhol rasszizmussal vádol egy-egy megnyilvánulást, vagy épp zöld pardonos bértollnoknak nevezi a hozzászólót. Miért gondolja, azt hogy valaki rasszista hozzáállást tanúsít pusztán azért, mert nem ért egyet Önnel, vagy hiszi beépített embernek, mert nem egyezik az álláspontjuk? Úgy gondolom, ha az eddigi fórumozóktól gúnyos megjegyzéseket kapott, az azért volt, mert ilyen háttérérzelmeket táplál, amivel még azokat is megsérti, akik amúgy semlegesek a témát illetően. A hozzászólásait olvasva azonban méltán gondolják úgy, hogy itt nem a Zöld Pardont kell vádolni, mivel üldözési mániától szenvedő emberek jogtalanul támadják, hétköznapi kínjaik bűnbakjaként.

Soraiban a kétségbeesés, az üldözési mánia és kisebbségi komplexusok sora érződik, aminek véleményem szerint nem egy szórakozóhely lehet az oka.azonosító: Minczer Frigyes / 2008-06-16 16:08:01 / sorsz: 7403


Tisztelt Halmagyi.z

Akkor kedves hozzászólására válaszolva:

1.: Mire fel fogadjam el a hivatalos álláspontot, amikor az ellentmond a tényeknek? A hivatal és a hivatalos álláspont tévedhetetlen? Vagy a hivatal álláspontja szentírás, és az azzal való egyet nem értés felségsértés?

2.: Az index.hu, illetve azóta több megjelent, ezzel összefüggő sajtóhírek után miért is lát mindenki minden mögött korrupciót? Ahogy a Zöld Pardon évek óta megteheti ezt a zajszennyezést, illetve ahogy itt ezen a Fórumon is többen leírják a Zöld Pardon törvénytelen területfoglalásait, engedély nélküli építkezéseit, és ezzel összefüggésben a hivatal semmittevését, illetve intézkedni nem hajlandóságát, vagy az index.hu vonatkozó cikke után csodálkozik, hogy "manapság mindenki csak a korrupciót látja mindenben".

3.: Az, hogy a 73/2006-os Alkotmánybírósági határozata "még több kiskaput és ködösítést tartalmaz", ennek megítélése már jogfilozófiai nézetkülönbség kettőnk között. Mindenesetre az Ön által idézett egyes szabálysértésekről szóló 218/1999. (XII. 28.) Kormány rendelet 6. § (1) bekezdése MOST sokkal nagyobb jogbiztonságot nyújt, mint az AB határozat előtt... szerintem.

4.: Megnyugtatom: foglalkozom lakóhelyemen - Józsefvárosban - épp eleget a forgalom által okozott zajterheléssel, a légszennyezéssel, és egyéb más gondokkal, amik engem a lakóhelyemen érintenek: csak ez nem biztos, hogy ezek erre a Fórumra tartoznak. Ezen a Fórumon CSAK a Zöld Pardonnak Józsefvárosba elhallatszó zajszennyezésével foglalkozom, mert EZ idetartozik. Nem hinném, hogy Önt érdekelné például az Üllői út forgalmának környezetterhelése, vagy a Klinikák környékének kaotikus parkolási helyzete, vagy például a Corvin-sétány projekt munkálatai okozta porszennyezés, vagy Józsefvárosban engedély nélkül kivágott fák sorsa. Engem foglalkoztatnak ezek is, de ezek nem tartoznak erre a Fórumra. Viszont a Zöld Pardon Józsefvárosba elhallatszó zajszennyezése IGENIS idetartozik!

5.: Igen, személy szerint én is úgy gondolom, hogy itt kezdődik a baj. A nagy baj. Mindenki a saját személyes kis világával van elfoglalva, mint ahogy Ön is a "saját személyes kis világával van elfoglalva" akkor, amikor kifogásolja, hogy "nyócker"-esként miért is pofátlankodom ide, erre a fórumra, "azzal, hogy épp olyan a széljárás, hogy épp egy kellemes (!) nyári nótát fúj felé". Megjegyzem: mikor a széljárás - vagy a szélcsendes idő - hozza el lakásomig a Zöld Pardon zenéjét, AZT nem tartom kellemesnek!

6.: Ön szerint a Zöld Pardon zajszennyezésén változtat valamit az, hogy "az USA nem írja alá a Kiotói egyezményt"? És a klímaváltozás problémáján változtat valamit, ha kussolok a Zöld Pardon zajszennyezéséről és nem készítek "semmitmondó felvételeket" "kompaktgépek kamerájával"? Ismeri ön a "gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan" elvét? Például tudom, hogy az Üllői út okozta zaj- és légszennyezést nem tudom megoldani - remélem erre megoldás lesz az M0 keleti szektora -, de a Zöld Pardonnak a lakókörnyezetembe bepofátlankodó zajszennyezése ellen megpróbálok valamit tenni. Ugyanis ha ez megszűnne, annyival kevesebb zajszennyezés érne engem, és Józsefvárosnak ezt a részét.

7.: Köszönöm, hogy értékeli, hogy ennyire lelkesen foglalkozok a témával, de a demokrácia és a szólásszabadság mellett ne akarja előírni nekem, vagy bárki másnak - pártállami módon -, hogy mivel foglalkozzon vagy ne foglalkozzon... kérem.

8.: A rasszizmus kérdése: és itt egyúttal válaszolnék Pangea 7401 hozzászólására (annak 2. pontjára). A rasszizmus olyan gondolkodásmód, mely emberfajták, embercsoportok közötti különbségtételt jelent magasabb/alacsonyabb rendűség kérdésében csak azért, mert valaki az adott csoporthoz tartozik. Szerintem a rasszizmus része például az intolerancia, az antiszemitizmus, a homofóbia.

Szerintem drjusztse vagy Pangea is úgy gondolják, hogy aki szót emel a Zöld Pardon viselt dolgai végett, az valami alacsonyabb rendű emberi életforma lehet ("bolond öregemberek fóruma", vagy amikor valakinek elvitatjuk alkotmány és törvény adta jogát csak azért, mert nem tartozik, vagy tartozik egy adott csoporthoz - mint Pangea és drjusztse). Vagy akár Ön, mikor "...soraiban a kétségbeesés, az üldözési mánia és kisebbségi komplexusok sora érződik, aminek véleményem szerint nem egy szórakozóhely lehet az oka..." mondatot közzétette.

9.: Addig nincs bajom, ha valakinek más az álláspontja vagy véleménye... de attól még nem kell tiszteletlenül mocskolódni a másikkal szemben. Bár megjegyzem: eddig érdemi cáfolat nem történt. És még egy apróság: maga Filipsz Andrea jegyző - ha csak közvetve is, de - elismerte, hogy a Zöld Pardon zaja oka lehet a józsefvárosi panaszoknak is. És itt a hangsúlyt a "panaszoknak" többes számára és az IS szócskára tenném.

10.: "Úgy gondolom, ha az eddigi fórumozóktól gúnyos megjegyzéseket kapott, az azért volt, mert ilyen háttérérzelmeket táplál, amivel még azokat is megsérti, akik amúgy semlegesek a témát illetően." Mivel táplálok milyen háttérérzelmeket? Ha CSAK azzal, hogy szóvá mertem tenni a problémám a 7366. számú hozzászólásomban, akkor nem beszélhetünk olyan hozzászólókról, akik "semlegesek" a Zöld Pardon kérdésében. Másodszor: úgy vélem, hogy a 7366. számú hozzászólásommal nem adtam okot gúnyos megjegyzésekre! És a rasszizmus emlegetése is a gúnyos megjegyzések UTÁN történt, és nem előtte!

10.: "A hozzászólásait olvasva azonban méltán gondolják úgy, hogy itt nem a Zöld Pardont kell vádolni, mivel üldözési mániától szenvedő emberek jogtalanul támadják, hétköznapi kínjaik bűnbakjaként.": Ha jól értem, akkor Ön szerint mindenki üldözési mániás, aki a Zöld Pardon "dolgaival" szemben szót mer emelni? Ez nem előítélet (lásd 8.)? Elvégre "üldözési mániától szenvedő emberek"-ről beszél... többes számban!

11.: "Soraiban az kétségbeesés, az üldözési mánia és kisebbségi komplexusok sora érződik, aminek véleményem szerint nem egy szórakozóhely lehet az oka.": Nos, ezzel a mondatával pontosan ugyanúgy sérteget és provokál, mint például drjusztse, vagy Pangea. Mert ezzel a mondatával megint azt mondja, hogy aki a Zöld Pardonnal szemben bármit megfogalmaz, az csak elmebeteg lehet... ezt magyarázza azoknak a fórumozóknak is, akik szinten szót emeltek ezen a Fórumon a Zöld Pardon okozta problémák ellen!

Üdvözlettel: Minczer Frigyesazonosító: Pangea / 2008-06-16 16:28:17 / sorsz: 7404


Tisztelt Minczer Frigyes!

Örülök, hogy megállapította, hogy én mit gondolok, és hogy csoporthoz tartozom. Így máris nem érzem magamat egyedül. De szép is, mikor Molnár Gyula szeparéjában Navracsics fizeti a sörömet és sokkal közelebbről hallgatjuk azt a zenét, amit ön csak távolról figyel... :-)

Egyébként a rasszista szó jelentését látom ismeri, csak rosszul használja. Amit én gondolok, azt leírtam az első hozzászólásomban is. Sajnálom azt, akinek az tölti ki az életét, hogy zajt vesz fel és hivataloknál jelentget fel. Annak, akinek ekkora békétlenség van a lelkében, nem sok öröme lehet. Ebben nem szerepelt alacsonyabb létforma - ezt csak Ön magyarázza bele, nyilván nem véletlenül.

Részemről befejeztem ezt a meddő vitát - meg csak ennyit fizet a Pardon. :-))azonosító: Minczer Frigyes / 2008-06-16 17:41:50 / sorsz: 7405


Kedves Pangea!

Tökéletesen igaza van abban, hogy ez a vita kettőnk között meddő, és sok értelme nincs. Nekem nem az ön lelkivilágával és világnézetével van bajom, hanem azzal, hogy a Zöld Pardon zenéje elhallatszik Újbudáról Józsefvárosba! Elhiszem, hogy ez Önt nem zavarja, de engem igen.

Az, hogy mi tölti ki az életem, és mi nem, úgy vélem, ahhoz Önnek az égadta világon semmi köze. De próbáljuk meg fordítva megközelíteni a problémát: ha a Zöld Pardon zaja nem hallatszana el Újbudáról Józsefvárosba, akkor ezzel nem is kellene foglalkoznom :-).

A lelkemben dúló békétlenség kapcsán azért megkérdem: Ön pszichológus, vagy pszichiáter? Mert ha egyik sem, akkor kérem, ne diagnosztizálja az én lelkivilágom.

Felőlem jó egészséggel kortyolgassa azt a sört, melyet Molnár Szeparéjában finanszíroz a Navracsics Önnek, a közelebbről hallgatott zene mellett... csak nekem ne kelljen hallgatnom AZT a zenét, a saját lakásomban... Józsefvárosban :-)

És még egy: ezek szerint Ön helyesli a Zöld Pardon zajszennyezését, a szóvá tett önkényes területfoglalásokat, a zöldterület lerombolását, az illegális kampányfinanszírozást, a korrupciót? Mert ha igen, akkor én (is) tudom Önt sajnálni, de nagyon :-).

További jó mulatást azon sör mellett, amennyit "csak ennyit" fizetett Önnek a Zöld Pardon :-))

Üdvözlettel: Minczer Frigyesazonosító: Pangea / 2008-06-16 17:49:40 / sorsz: 7406


Köszi!azonosító: b.frigyes / 2008-06-16 19:21:41 / sorsz: 7407


Kedves Minczer Frigyes!

Köszönöm, hogy támogatja véleményem a "Zöld Pardon Cselekvési tervét" illetően, viszont nem osztom azon véleményét, miszerint a környezetpusztításért Ön kizárólag a Zöld Pardont vádolja. Onnantól kezdve, hogy az emberi civilizáció felbukkant és teret nyert a Föld nevű bolygón, számolni kell az emberi lét által termelt különféle szennyezésekkel. Ahhoz, hogy sehol se kelljen környezetre káros tényezőkkel számolnunk, már elkéstünk jó pár millió évvel.

Alapjában véve az emberekből hiányzó környezettudatos gondolkodással van a baj. Igaz, hogy a Zöld Pardon működése - mint minden más emberek által használt terület - fokozottabb környezetszennyezéssel jár, de ha belegondol, nem ők dobálják el a szemetet, a műanyagpoharakat, hanem a vendégek. Ez majdnem ugyan az, mintha Ön nem szelektíven gyűjtené a szemetet otthon, vagy gondoljunk az illegális szemétlerakókra, amiknek az elszállításáról senki sem gondoskodik, maximum egy-két médium használja reklámfogásként, vagy jobb esetben környezettudatos gondolkodásra való felhívásként.

Az a tény, hogy a Zöld Pardon rájött arra, hogy a környezettudatos gondolkodást szép lassan az emberek fejébe kell verni, igencsak dicséretes és követendő példa. Az pedig, hogy magára vállalja és saját költségére megoldja a környék tisztán tartását, nem pusztán kötelességének felismerése, hanem egy igen komoly gesztus a kerület élhetőségéért. Hiszen nyugodtan háríthatná ezt a feladatot és várhatná a megoldást másoktól. Bármit is gondol, én úgy hiszem, hogy most az egyszer el kellene tekintenünk az Ön által említett "kavargó belpolitikai botrányoktól" és egy környezetvédelmi kampányt kell dicsérnünk a Zöld Pardon gondozásában.

Az Ön által felsorolt többi pontra majd választ adnak mások, akik azokkal a témákkal foglalkoznak, engem személy szerint a szórakozóhely környezetvédelmi tevékenysége buzdított dicsérő szavakra.

Tisztelettel:
B.Frigyesazonosító: Minczer Frigyes / 2008-06-16 20:16:30 / sorsz: 7408


Kedves b.frigyes!

Megpróbálok rövid lenni.

1.: Először is köszönöm kulturált reakcióját a Fórumon tett hozzászólásaimra adott válaszáért.

2.: A Zöld Pardon cselekvési tervét nem ismerem. De majd akkor dicsérem, ha abból meg is valósul valami.

3.: Remélem, a Zöld Pardon cselekvési tervében van valami, ami a zajszennyezés csökkentését célozza. És remélem, hogy a cselekvési terv MEGVALÓSÍTÁSA nyomán - ha van benne szó a zajszennyezés megszüntetéséről - talán nem fog elhallatszani a zajszennyezésük Újbudáról Józsefvárosig.

4.: Téved, mikor azt mondja, hogy én CSAK a ZP-t tartom felelősnek a környezetszennyezését. Engem a ZP problémaköréből (önző módon) engem csak a Józsefvárosig eljutó zajszennyezése érdekel, mert az érint. De ez nem jelenti azt, hogy nem érezném valahol magaménak a problémát, melyet a lerombolt zöldterületek, vagy a szerteszét szórt szemétmennyiség problémája jelent Lágymányoson.

5.: Én szelektíven gyűjtöm a szemetet itthon, és keményen érvelek emellett a lakókörnyezetemben. De mint említettem: engem a ZP zajszennyezése, ami érint - mint józsefvárosit -, így inkább ez ellen próbálok küzdeni. Mint ahogy Ön például a szeméthegyek ellen, Lágymányos környezetvédelme mellett érvel, hiszen az az ön szűkebb hazájának problémája. Mindketten teszünk a minket érintő problémák ellen a "gondolkodj globálisan - cselekedj lokálisan" elv szerint - ami nem jelenti a szűklátókörűséget.

6.: "Kavargó belpolitikai botrányok": amíg én azt tapasztalom a ZP engem érintő zajszennyezése kapcsán, hogy egyesek törvények felett állnak és ebben a Hivatal is segíti, amikor illegális kampányfinanszírozásról, korrupciógyanús VIP vendéglátásokról lehet hallani holmi szeparék tájékáról... hát elég nehéz kikapcsolni.

Végezetül: épp elég meg nem valósult tervet, cselekvési programot láttam. A "Zöld Pardon Cselekvési terve" kapcsán azt tudom mondani, hogy "hiszem, ha látom a megvalósítását". Illetve hiszem, ha többet nem hallom a zajszennyezésüket Józsefvárosban, a saját lakásomban.

Üdvözlettel: Minczer Frigyes József
u.i.: elnézést... nem sikerült rövidnek maradnom :-)azonosító: drjustice11 / 2008-06-18 23:17:49 / sorsz: 7416


Tisztelt Fórumozok!

Engedjék meg, hogy elmondjam véleményemet a legutóbbi hozzászólásokkal kapcsolatban!

KÉREM, NÉZZÉK EL TAPASZTALATLANSÁGOMAT, MÉG SOHA NEM TÁMOGATTAM SENKI VÁLASZTÁSI KAMPÁMYÁT, HOGY KÉSŐBB TÖRVÉNYEK FELETT ÁLLÓNAK KÉPZELHESSEM MAGAM, SZÁZMILLIÓKAT SPÓROLVA A BÉRLETI DÍJAKON.

Meglepődve látom, hogy a Zöld Pardon szimpatizánsok (ez így szerintem nem bántó, de tényszerű) jobban beleásták magukat a témába, mint jegyzőasszonyuk (szándékosan írtam így!), dr. Filipsz Andrea valaha is tette. Kérdéses viszont, hogy halmagyi.z és b.frigyes hozzászólásai után marad-e kétség valakiben, hogy a Zöld Pardon pr-osait rejtik e nevek.

Halmagyi Z. Úrtól (ha a Z. hölgyet rejtene, akkor elnézést), aki jogtudor embernek tűnik, és "spontán" hozzászólásaiban ingujjból vágja ki a paragrafusokat (nyilván "spontán" hozzászóló), annyit kérdeznék csak, mi a jogi álláspontja azzal kapcsolatban, hogy a Zöld Pardon

- négyszer akkora területet használ, mint amekkorára szerződése feljogosítja,
- építési engedély nélkül építkezik folyamatosan,
- fenti magatartásával százmilliós károkat okozott az Önkormányzatnak.

B. Frigyes Úrnak arra hívnám fel a figyelmét, hogy a "környezettudatos gondolkodású" Zöld Pardon történelmében nem ez az első eset, hogy a KÖZHELYSZÓTÁRT FELÜTVE valami látszólag újat, de legalábbis eddig általa nem hangoztatottat ismételget a hányingerig.

Emlékeztetném Önt arra a 2001-es botrányra, amikor roma fiatalokat nem engedtek be a Zöld Pardonba. Amikor az aktuálisan "kavargó botrány" elérte a televiziót (nofene, hát nem éppen úgy mint most), rendeztek gyorsan egy Bódi Guszti és egy Fekete Vonat (népszerű roma előadóművészek) koncertet, belépő nélkül. Nem biztatnám arra, hogy manapság romaként megkíséreljen bejutni a Zöld Pardon VIP részlegébe.

Az, hogy a Zöld Pardon TARTSA BE A TÖRVÉNYEKET, NEM GESZTUS, HANEM EVIDENCIA!

HA A ZÖLD PARDON ÉS A RIO BETARTANÁ A VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOKAT, VAGYIS 1500 NÉGYZETMÉTERT HASZNÁLNÁNAK, AMEKKORÁT BÉRLETI SZERZŐDÉSÜK ENGED, ÉS CSAK 50 NÉGYZETMÉTERT ÉPÍTENÉNEK BE, AMEKKORÁT A VONATKOZÓ RENDEZÉSI TERV LEHETŐVÉ TESZ, AKKOR AZ ÁLTALUK OKOZOTT KÖRNYEZETI HATÁS NEM ÉRNE EL A BUDAFOKI ÚTIG SEM, NEM HOGY JÓZSEFVÁROSIG.

EZ A PROBLÉMA KULCSA!

Dr. Justiceazonosító: isti66 / 2008-06-19 22:43:38 / sorsz: 7423
azonosító: isti66 / 2008-06-19 22:44:26 / sorsz: 7424


Szisztok!
Felhívnám figyelmeteket az index új cikkére a Molnár-Rió féle ügy.
Index kereső:Molnár Rióazonosító: Minczer Frigyes / 2008-06-21 08:45:37 / sorsz: 7427


Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata
Polgármesteri Hivatal
Jegyzője részére

Ügyiratszám: V-10769-14/2008


Tisztelt Jegyző Asszony!

Fenti számú levelére válaszolva közlöm, hogy a Zöld Pardon zenéje ismét és JÓL HALLHATÓAN elhallatszott Újbudáról Józsefvárosig 2008. június 19-én este 20:20-21:45 közötti időben:

http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show&nid_object=42384
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show&nid_object=42385

És akkor most válaszolva a tájékoztatására:
"Munkatársaim minden évben, így idén is rendszeresen ellenőrzik az idényjelleggel nyitva tartó Zöld Pardon és Rió Del Café szórakozóhelyek zeneszolgáltatását, folyamatosan tartva a kapcsolatot az üzemeltetőkkel annak érdekében, hogy a beérkező lakossági panaszokban kifogásolt hanghatásokat kiküszöböljék".
- És ez a "rendszeres ellenőrzés" a Zöld Pardon Szeparéjában történik VIP vendégként, a tulaj kontójára?
- Az üzemeltetőkkel tartott folyamatos kapcsolat keretében cseréltek gazdát "bélelt borítékok" a kedvező hatósági döntés érdekében?
- A "beérkező lakossági hanghatásokat kiküszöböljék" mondatrész úgy értendő, hogy "a beérkező lakossági panaszokban" a Zöld Pardon és a Rió Del Cafe által "kifogásolt hanghatásokat" kiküszöbölése érdekében cselekszik az ön által vezetett hivatal?

"Az üzemeltetők az elmúlt években több műszaki változtatást hajtottak végre azért, hogy az egyébként a megengedett zajszinten belül sugárzott zeneszolgáltatásuk hangerejét tovább csökkentsék."
- Hát, nem is tudom... mert a tavalyi év ebből a szempontból pokol volt. Idén viszont a Zöld Pardon zajszennyezése sokkal hangosabban éri el Józsefvárost... olyan "minőségben", hogy a zene nemcsak erős háttérzajként érzékelhető, hanem jól hallhatóan, és tisztán kivehető módon.
- Ebben az esetben mit jelent az "egyébként a megengedett zajszinten belül"? Mert mutogathatunk decibelekre, de a probléma az, hogy Újbudáról Józsefvárosba SEMMILYEN szinten nem lenne szabad elhallatszania a Zöld Pardon zenéjének, például eleve a távolság és az érintett terület beépítettsége miatt sem. Még olyan szinten sem, hogy "hallgatózás esetén arra lehessen következtetni, hogy zene szól".
- Esetleg az "egyébként a megengedett zajszint" mértékegységének a Zöld Pardon és a Rió Del Café esetében van a decibelen kívül más mértékegysége? Például a zajszennyezés által érintett terület nagysága (négyzetkilométer) / illegális kampányfinanszírozás (százezer Ft)? Vagy esetleg a Zöld Pardont kedvezőtlenül érintő sajtónyilvánosság mértéke / Szeparéban történő ingyen VIP fogyasztás cehje?

"Az idei nyitást követően már négy ízben tartottak éjszakai (24 és 3 óra közötti időpontban) ellenőrzést, melynek során kifejezetten a lakók által megjelölt lakóházaknál vizsgálták a zajpanaszokat".
- Nekem nincs tudomásom arról, hogy munkatársai eljutottak volna Józsefvárosig. De lehet, hogy Önnek én nem panaszos, hanem kellemetlenség vagyok, aki bekavar a Zöld Pardont övező "korrupciós mátrix" zavartalan működésébe?

"Tájékoztatnom kell Önt arról, hogy a zenét egy ízben sem lehetett hallani a lakóházak előtt, illetve hosszas "hallgatózás" esetén nagyon halkan lehetett arra következtetni, hogy valahol zene szól, ez azonban nem merítette ki a zavaró működés, "veszélyes zaj" fogalmát."
- Mint már jeleztem: Józsefvárosban az utca szintjén nem hallatszik a Zöld Pardon zenéje. Viszont van tudomásom arról, hogy Józsefvárosban többen szembesülnek a Zöld Pardon zajszennyezésével, és mindegyikük emeleten lakik. Szerintem nálam azért hallatszik a második emeleten, mert a lakásom előtt nagy területen beépítetlen terület van.
- Ebben az esetben mi a zavaró működés? Ha a "korrupciós mátrixban" keletkeznek zavarok? És mi a "veszélyes zaj"? Ha a "korrupciós mátrix" sajtónyilvánosságot kap? Mert szerintem az a veszélyes, hogy a Zöld Pardon zaja több kilométeren át hallatszik el egy zsúfolt nagyvárosban... aminek veszélyét tovább növeli, hogy az ÖN által vezetett hivatal NEM HAJLANDÓ intézkedni - a több éves tapasztalataim mondatják velem.
- A "hallgatózás" módszeréről meg annyit, hogy munkatársai talán azt hallják meg, amit akarnak... esetleg amire feletteseik utasítják.

"Ezért korlátozó hatósági intézkedésre eddig nem került sor".
- Hallom! Sajnos, még mindig hallatszik Józsefvárosban a Zöld Pardon zajszennyezése.

A 2008 május 5-8 közötti Lágymányosi Eötvös napok rendezvénysorozata kapcsán megjegyezném, hogy ezeken az estéken nem hallatszott át zene Újbudáról. Biztosra veszem, hogy Lágymányoson gondot okozott, de Józsefvárosig EZ nem ért el.

"A panaszok kivizsgálása során munkatársaim megkeresték a szórakozóhelyek ü zemeltetőit és megállapították, hogy ezeken a napokon mindkét vendéglátóhely már a panaszolt órák előtt (24 és 1 órakor) bezárt.
- Tájékoztatom, hogy az általam "panaszolt órák" a 20:15-22:15 általi időintervallum.

Az egyetemi rendezvények kapcsán történt megkereséssel kapcsolatban azért megkérdem: ugye a Zöld Pardon és a Rió Del Cafe esetében nem történt hivatalos megkeresés?

Az A38 hajóval kapcsolatban: csak azokkal szemben indul hivatalos eljárás, akik nem vettek részt a polgármester, esetleg fideszes politikusok kampányfinanszírozásában?

"Munkatársaim ugyancsak megállapították, hogy a Duna túloldalán, a IX. kerületi Buddha Beach elnevezésű diszkó "komplexum" szintén olyan hangerővel működik, ami jól hallható a mi oldalunkon is, de oka lehet a VIII. kerületi panaszoknak is".
Ebből a mondatból két tényt emelnék ki:
- A Buddha Beach szintén olyan hangerővel működik, mint a Zöld Pardon: vagyis a Zöld Pardon szintén olyan hangerővel működik, mint a Buddha Beach.
- Az, hogy a Buddha Beach szintén olyan hangerővel működik, mint a Zöld Pardon, vagyis a Zöld Pardon szintén olyan hangerővel működik, mint a Buddha Beach, oka lehet a VIII. kerületi panaszoknak is.
- Vagyis a hangerő egyenlőség szerint ha a Buddha Beach oka lehet a VIII. kerületi panaszoknak is, akkor a Zöld Pardon IS!
- Vagyis ön, tisztelt Jegyző Asszony BEISMERTE, hogy a Zöld Pardon zenéje elhallatszik Józsefvárosig!

"Fentiekből kitűnik, hogy a polgármesteri hivatal folyamatosan figyelemmel kíséri a vendéglátóhelyek működését"
- Netán a Szeparéból, az ingyen fogyasztás közben?
- Vagy a hivatalban, "helyezkedve" egy előrehozott választás utáni állapothoz attól függően, hogy ki kinek és hogyan finanszírozza a kampányát?
- Nekem úgy tűnik, hogy ez a folyamatos figyelemmel kísérés a Zöld Pardon körül működő többi vendéglátóhelyre koncentrálódik, annak érdekében, hogy legyen kire "verni a balhét", annak érdekében, hogy a Zöld Pardont "ki lehessen dumálni" a dologból.

Innentől kezdve nem mellébeszélnie kellene, hanem intézkednie! És hogy miért lát mindenki korrupciót, és én miért vélelmezem a Zöld Pardont övező "korrupciós mátrix" létét? Erre válasz többek között a http://index.hu/politika/belfold/rio20617/?main&rnd=185 cikke is válasz.

Mellébeszélésére nem vagyok kíváncsi, viszont szíveskedjen tenni annak érdekében, hogy a Zöld Pardon zajszennyezése ne hallatsszon el Józsefvárosig. Önt a köztisztviselői esküje arra is KÖTELEZI, hogy intézkedjen, és ezt a kampányfinanszírozásoktól és azok politikai hovatartozásától függetlenül tegye!

Budapest, 2008. június 21.

Tisztelettel:
Minczer Frigyes József s.k.
(a címem rendelkezése áll az eddigi iratokból)azonosító: isti66 / 2008-06-23 10:12:56 / sorsz: 7437


Tisztelt Hivatal!

Igaz,hogy eddig semmilyen kérdésre sem voltak hajlandóak válaszolni, ami itt a fórumon elhangzott, de ezt az "intézkedési tervet" annak veszem.

RÉSZBEN!!!

Szégyen az, hogy a napvilágot látott törvénytelenségek ellenére kényelmesen ülnek bársonyszékeikben és tömik zsebeiket. Lehet, hogy a hivatalból többen a Rió és Zp. fizetés listáján szerepelnek azért történnek ilyen látszólagos intézkedés!?
Összetakarítják maguk után a szemetet, járőrszolgálatot aktivizálják? MI ez? Vicc?
Ezt eddig is meg kellett volna tenni, a rendőrségnek pedig eddig is dolga volt, hogy a valószinüleg bűnügyileg legfertőzöttebb területre fokozottan odafigyeljen!
Gratulálok!
EZ aztán majd megoldja a 2 MILLIÁRDOS hiány problémáját.

Válasz nem várok, hiszen odáig nem süllyednek.

Tisztelettel
Kis Károly, a Szavazóazonosító: türelmetlen / 2008-06-23 21:24:44 / sorsz: 7440


kiskaresz, isti66
Hány fikanikkel nyomulsz még?azonosító: Pangea / 2008-06-23 22:26:17 / sorsz: 7441


Szerinted érdekli? Telehányja a fórumot, aztán elmegy aludni.azonosító: Baranyai Rita / 2008-06-30 16:08:27 / sorsz: 7455
azonosító: Baranyai Rita / 2008-06-30 16:28:46 / sorsz: 7456


Kedves Fórumozók!

A minap a Goldmann György tér felé vitt az utam, ahol a tömérdek szemét helyett egy tiszta és rendezett park látványa fogadott. Valószínűleg ez most nem sok embernek tűnik fel, mivel a jót természetesnek vesszük, de ha egy halom szemét heverne ott, arra többen felkapnák a fejüket. Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy hozzám hasonlóan vannak olyanok, akiknek feltűnik majd ez a változás. Olvasva a többi hozzászólást nem szeretnék sokat hozzáfűzni a dologhoz, csak annyit, hogy hiszem, mert látom!
Sok követőt kívánok és minél több hasonló lépést várok ÚJBUDÁRA!

-Rita-azonosító: szabo1975 / 2008-07-01 09:25:45 / sorsz: 7457


Hiába, minden rió három napig tart... Csütörtökön testületi ülés. Alakul a nagykoalíció a színjáték után? 70:30? Ennyi...azonosító: nagyi / 2008-07-04 09:38:15 / sorsz: 7463


Kedves Rita!

Hozzászólása nagyon érdekes.
Feltételezem, ha arra járt, akkor nem is ott lakik, tehát nem lehet valós és teljes képe valódi helyzetről.
Dicséretes az önkormányzat részéről ez a nekifeszülés, csak szerintem már túl késő. Halottnak a csók!
Attól, hogy kitakarítanak reggel, este nem lesz kevésbé zajos és veszélyes a környék a sok huligántól. Nem fog halkabban szólni a zene.
Ha Ön mégis szeretne ide költözni, mert Ön szerint itt minden rendben van, akkor szívesen cserélek lakást Önnel.

-nagyi-azonosító: balogh z / 2008-07-07 14:41:42 / sorsz: 7467


Kedves Rita,

tény, hogy az utóbbi időben takarítják a ZP közvetlen közelét, legalábbis én ott látok reggelente takarítógépet forgolódni.
Ez nagyon korrekt dolog, és örömmel nyugtáztam.

Sajnos azonban a törzsközönség egyik fő vonulási iránya a Móricz-Karinthy-ZP útvonal, és a Karinthyn már senki nem szedi össze a szétdobált szemetet, összetört üvegeket (bár többnyire a kannásbor a nyerő...), és senkinek nincs ereje (és pénze) naponta slauggal elmosni a temérdek hányást és a vizeletet.
Ráadásul a Siroki utcában egy óvoda is van, hát én a gyerekemet bizos nem vinném arra, merő fertő az egész!

Nevelni kéne a sok szórakozni vágyó tinit, akik amellett hogy nincsenek tisztában azzal, hogy mi a szórakozás (illetve hogy létezik annak azért kulturált formája is), viselkedési morállal sem rendelkeznek.
Nem vagyok öreg, meg savanyújóska sem, de nem tudom elképzelni, mi a szórakozás abban, hogy úgy üvöltök, mint a sakál éjnek évadján...azonosító: Minczer Frigyes / 2008-07-21 09:46:55 / sorsz: 7498


http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show&nid_object=43774
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show&nid_object=43773
http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd=show&nid_object=43772

Úgy látszik, a Zöld Pardon és zajszennyezése teljes üzemmódban szünetel... most, hogy kicsit elcsitult a nyilvánosság azon korrupciós mátrixról, melyek holmi Szeparék félhomájában történt VIP vendéglátások meg holmi tiltott kampányfinanszírozásokról szóltak ... azon engedély nélküli túlépítések és építések mellett, melyek felett Újbuda önkormányzata szemet hunyt, illetve az álítólagos zűrzavar tájékán az állítólag meg nem fizetett közterülethasználati díjak körül. A Zöld Pardon ismét "beköszönt" Józsefvárosnak és Józsefvárosba a maga modortalan és aljas módján.

Mindenesetre nem azért érdekes a http://www.mtv.hu/videotar/?id=26638 - vagyis a 2008/07/18-án 13:40-kor adásba került Regionális Magazin [a 26. perctől], mert látható vagyok benne, hanem a Zöld Pardon és dr. Molnár Gyula polgármester megnyilatkozásai miatt. Idézve a riportot: [a Zöld Pardon szerint] mindig lesznek olyanok, akiknek nem tetszik a működésük, de ettől függetlenül teszik a dolgukat. Mit mondjak erre... HALLOM! HALLOM a saját lakásomban a Duna túlpartjáról szóló Zöld Pardon zenéjét. Félreértések elkerülése végett: nekem nem a Zöld Pardon működésével van problémám - hanem azzal, hogy a zajszennyezésük a Goldmann György tértől elhallatszik a Klinikák metróállomás környékéig és még azon túl is!

De a Zöld Pardon nem hajlandó visszafogni a hangerőt. Talán mert ekkora hangerő tud annyi profitot termelni, amely működteti a Zöld Pardont állítólag körülvevő "korrupciós mátrixot"?

Érdekes a hozzáállása Újbuda Önkormányzatának is: a riport szerint az ugrásszerűen megnövekedett zajpanaszok végett az érintett társasházak részére kétmillió forintot ad társasházanként az önkormányzat hangszigetelésre. Roppantul érdekes megoldás: nem ám a Zöld Pardont halkítná le a tisztelt (?) hivatal, ugyan már! Inkább kvázi megvesztegeti az érintett társasházakat? Megfizeti a hallgatásukat ezzel a felújítási támogatással? Ennyire fontos az önkormányzati tisztviselőknek a Zöld Pardon zavartalan működése? Ennyire életben kell tartani ezt a bizonyos "korrupciós mátrixot"? Újbudán talán létrejött a nagykoalíció az MSZP, a FIDESZ és az önkormányzat hivatalnokai között - csak ehhez egy kis félhomály kellett holmi Szeparében némi VIP vendéglátás keretében (természetesen a tulaj kontójára)?

Ezek után komolyan vehetjük mind a FIDESZ, mind az MSZP fogadkozását a közélet megtisztítására? Ugyan már! Ne csodálkozzanak, hogy ha a korrumpálókról és korrumpáltakról megvan a magam véleménye! Mégpedig az, hogy LÁMPAVASRA VELÜK! Pártállástól, pozíciótól, vagyoni helyzettől FÜGGETLENÜL.

Mindenesetre érdekes, hogy három hete új rendőrkapitánya van Újbudának... és érdekes, hogy az újbudai rendőrség ügyeletese három hete még egyszer sem tagadta meg az intézkedés megtételét, mikor bejelentettem azt, hogy a Zöld Pardon zajszennyezése (megint és megint) elhallatszik Újbudáról Józsefvárosba. Érdekes véletlenek, érdekes egybeesések. De ennek ellenére úgy tűnik, hogy a Zöld Pardon és az azt körüllengő "korrupciós mátrix" zavartalanul üzemel?

Mint már mondtam a Cselekvési tervekkel kapcsolatban: hiszem ha látom! Illetve hiszem, ha hallom... akarom mondani, nem hallom! Mármint a lakásomban a Zöld Pardon zajszennyezését Józsefvárosban.

A felvételeken továbbra is az MTA KOKI épülete látszik - néha az Örökimádó templom tornya. A "csíkos homály" pedig szúnyogháló a lakásom ablakán.azonosító: lassgab / 2008-07-21 18:04:43 / sorsz: 7502


Tisztelt Minczer Frigyes!

Lass Gábor, a Demokrata újságírója vagyok. Hosszabb cikket írok hetilapunkba a Zöld Pardon és a Rióval kapcsolatos anomáliákról. Figyelemre méltó a témában kifejtett tevékenysége. Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot a lassgab@freemail.hu címen!

Üdv: Lass Gáborazonosító: illetekes elvtars / 2008-08-21 10:59:35 / sorsz: 7589
azonosító: illetekes elvtars / 2008-08-21 11:00:40 / sorsz: 7591


A RIÓGATE/ZÖLD PARDONGATE botrány kapcsán sok lágymányosiban jogosan vetődik fel a kérdés, miért teszi kockára Molnár Gyula polgármesteri karrierjét pár tízmillió kampánytámogatásért, és néhány ingyen ebédért.

Az alábbi kis történet magyarázatot fog adni erre a kérdésre: 2005 tavaszán Molnár Gyula drogfüggő fia Molnár Gergő marihuána hatása alatt a Zöld Pardonban szórakozott. Kellően bódult állapotában abban lelte örömét, hogy a ZP körül álló kocsikat megrongálta, tükreiket letörte. A ZP őrzővédő Valton Security hagyta, hadd élvezze az estét. Megunva az őrzővédők tétlenségét, az egyik megrongált kocsi tulajdonosa rendőrt hívott. A kiérkezett rendőrök tanácstalanul toporogtak, nem tudták, mi tévők legyenek, mégis csak a polgármester fiacskájáról van szó. Közben az őrzővédők szép szóval/fenyegetéssel/egy pár forinttal "meggyőzték" a károsultat, "minek erőltetni a dolgot", "le lehet ezt a helyszínen is rendezni".

Jöhetne is a happyend, csak van egy kis bökkenő. Az egész randalírozást rögzítették a biztonsági kamerák. Molnár Gyula is hamar megértette, szüksége van a Zöld Pardonra, nehogy véletlenül valaki feltegye az internetre az akciófilmet. Kapja is azóta A Valton Security az önkormányzattól a megrendeléseket, meg persze a Zöld Pardonnak sem kell attól tartania , hogy ez önkormányzat megtéríti vele az elmúlt 8 évben okozott 1milliárd forintnyi kárt, vagy betartatja vele a törvényeket.

Érthető persze a ZP álláspontja is, hiszen ha Újbudán a törvények a polgármester fiára nem vonatkoznak, akkor nem vonatkoznak a Zöld Pardonra sem. Tulajdonképpen hálásak is lehetünk a Zöld Pardon önmérsékletéért, hiszen a felvétel birtokában akár kérhetnék a Móricz Zsigmond Körtér ingyenes és engedély nélküli beépítését is.

Illetékes Elvtársazonosító: newbleda / 2008-08-21 13:55:07 / sorsz: 7593
azonosító: newbleda / 2008-08-21 13:55:57 / sorsz: 7595


...háát, ha ez így lenne, az tényleg baj lenne, de én nem tudom ezt elhinni. Vagy jelöld meg a forrásodat, különben csak sárdobálás. Elítélném az ilyet, ha igaz lenne, de csak így bedobva, szerintem csak a politikai ellenfelek újabb húzása. Molnár Gyula az egyike azon kevés a politikusnak/polgármesternek, akik nem sározták be magukat politikusi pályájuk során. Nem hiszem, hogy A kerület polgármestere ezt most kezdené el. Szerintem ez demagóg, alaptalan politikai támadás.azonosító: újbudai51 / 2008-08-21 19:46:33 / sorsz: 7596


Ismét egy jól értesült bedobta a csalit. Ezek a pontos, tuti történetek hol voltak 2005-től mostanáig? 2006-ban polgármester választás volt. Gondoljátok, hogy egy ilyen információval nem álltak volna ki az ellenfelek? Jó lenne nem névtelenül vádaskodni. Ha ez igaz lenne, szerintem a hiénák már ráugrottak volna és darabokra szedték volna Molnár Gyulát.azonosító: newbleda / 2008-08-22 12:36:27 / sorsz: 7598


Igen, szerintem is régen kicsinálták volna. Bár azt mondjuk azért nem értem, hogy miért lenne rosszabb polgármester valaki, azért mert a fia hülyeséget csinált. Ezt úgy általában sem értem, miért nem a tevékenysége alapján ítéljük meg az embereket???azonosító: tef77 / 2008-09-18 19:40:21 / sorsz: 7708


T. Hivatal és aki olvassa!

Most, hogy bezárt a ZP, 2 napja nem lehet aludni, mert az ELTE utcabált tart a Lágymányosi campusban (Pázmány P. sétány 1.)!
A rendezvénysátorból egész éjjel hangosan dübörög a zene, ami lehetetlenné teszi a pihenést a Bogdánfy utcában! Nem a buli ellen vagyok, csak a hangerőt kéne pár decibellel csökkenteni! Látom, hogy a rendezvényt Újbuda Önkormányzata is támogatta! Na de így?
Kérem, tájékoztassák a szervezőket és tegyenek pár lépést a nyugalomért!

Üdv: tefazonosító: tef77 / 2008-09-30 11:46:11 / sorsz: 7729


Tisztelt Önkormányzat!

Örülünk, hogy végre használatba vették a Tüske csarnokot!
A probléma csak az, hogy a BME koncertsorozatot tart benne, ami olyan hangos, hogy zavarja az éjszakai alvást!
Kérem, szóljanak a rendezőknek, hogy vegyék lejjebb a hangerőt!

Üdv: tef77azonosító: tef77 / 2008-12-15 16:22:23 / sorsz: 8216


Tisztelt Önkormányzat!

RIO/ZP kérdés: Naponta járok el a Rio előtt, és furcsállom, hogy a (jogtalanul) felépített épületek mindig állnak! Persze az egész a zöld terület rovására! Másik kérdés, hogy mikortól lehet bárkinek bemennie a parkba? Mivel az egész terület körbe van kerítve, így el van zárva, pedig ha jól tudom, a Goldmann Gy. tér egy közpark!

ZP: Szintén a ZP területe is be van kerítve, de ami a legfurcsább, hogy a bejáratoknál lévő reflektorok ugyanúgy világítanak, mint nyáron, csak most nincsenek plakátok kitéve, így a semmit világítják! Nem gondolják hogy ez pazarlás? Ugyanúgy égnek bent a köztéri lámpák is!

Mikor teszik meg a megfelelő lépéseket?

Üdv: tef77azonosító: zpriostop / 2008-12-15 17:41:14 / sorsz: 8218
azonosító: zpriostop / 2008-12-15 17:42:25 / sorsz: 8219


Tisztelt Önkormányzat!

RIO/ZP kérdés: Újabb részletek a polgármester szórakozóhelyes botrányáról:

http://index.hu/video/2008/12/15/rio2/?p=0

Most is engedély nélkül építkeznek! Mit tesz ilyenkor a Polgármester? Elmegy még egy borítékért?azonosító: gyoerzs / 2009-08-09 13:33:30 / sorsz: 9292


Tisztelt Hivatal!

Már május óta eltelt elég sok idő, a Zöld Pardon azóta is dübörög. Azt hallottuk, hogy 10 óra után csendesebb lesz, de már napok óta teljes hangon megy a buli éjjel is 1-ig. Augusztus van, a tavalyi viszonyokhoz képest csak annyi a változás, hogy reggel a szemetet összeszedik. Ezt nagyon köszönjük. Az italozás a Plusz (Spar) környékén ugyanúgy folyik tovább, Colás, vagy ásványvizes üvegekbe áttöltve a szeszesitalt. A táblák kint vannak, de a fiatalok ugyanúgy megkapják az alkoholos italokat, ha véletlenül nem a Plusz-ban, akkor az OMV kútnál. Változatlanul láncban ülnek a bolt előtt és a környéken úgy isznak és a parkjainkba járnak a kis- és nagy dolgukat elvégezni. Ebben a mostani kánikulában képzeljék el milyen lehet elviselni a bűzt és a zajt.

A másik nagy gond az Irinyi 30. (volt OTP) mögé állandóan beköltöző hajléktalanok ügye, akik szintén éjjel kezdenek el élni (inni) és iszonyatosan káromkodva veszekedni.

Már kértünk segítséget a házban többen a ker. rendőrségtől és a motoros szolgálattól, akik készségesek is voltak, de csak 1/2 éjszakára oldották meg a gondot. A kihelyezett táblán az áll, hogy az alkohol fogyasztást a közterületen büntetik, de erre még nem tudunk példát. Kérjük a Lágymányosi lakótelep eme gondjainak megoldására szíveskedjenek minden lehetőt megtenni.azonosító: Hivatal / 2009-08-27 11:25:35 / sorsz: 9354


Tisztelt gyoerzs!

A két szórakozóhellyel kapcsolatban az elmúlt évek során számos lakossági panasz fogalmazódott meg a hangerő, valamint az érkező és távozó vendégek viselkedése kapcsán. A kulturált szórakozás és a lakosság nyugalma érdekében Újbuda Önkormányzata a Közterület-felügyelettel, a rendőrséggel, a polgárőrséggel közösen, "Csendes éj" néven akciósorozatot folytat a fent említett anomáliák mérséklésének céljából. A nyári szezonban rendszeresen végzett ellenőrzéseknek a környéken élő lakosság véleménye szerint is pozitív hatása érzékelhető.

A környék közrendje a fokozott ellenőrzéseknek köszönhetően az előző évekhez képest javult, de mint az Ön leveléből is kiderül, még nem éri el a megfelelő szintet.

Panaszát továbbítottam a "Csendes éj" akciósorozatban résztvevő szervezetek felé.

Tisztelettel:
Nagy István
bűnmegelőzési referensazonosító: csari1 / 2009-09-10 15:37:48 / sorsz: 9416


ha ezek a fiatalok a zp-s esti buli előtt egy kocsmában ülhetnének, akkor nem ott italoznának a közterületen... azt,hogy a zp miért lehet ilyen hangos, az költői kérdés....(mindenki tudja rá a választ)azonosító: virág72 / 2010-04-24 14:03:36 / sorsz: 10529


Tisztelt Hivatal!

Szeretném a segítségüket kérni. 3 éve élünk a XI. ker-ben, és eddig mi még nem hallottuk sem a Zöld Pardon, sem a Rio zajait, gondolok itt a hangos zenére, de az utóbbi néhány napban rettenetes erős zene hallható a Nádorliget u. környékén. Nem tudom megmondani honnan származik, esetleg más panaszosok is vannak, lesznek, akik pontosan meghatározzák a zaj okozóját. Mindenesetre kérem Önöket, járjanak utána vagy ellenőrizzék a nyitás előtt, és közben is a zajszintet, mert reggel 1/2 6-ig nem tudtunk aludni a zajtól. Hallható hogy valaki - gondolom a DJ - üvölt a mikrofonba ... stb. azért ez nem elfogadható, nem a szórakozni vágyok ellen vagyok, hanem azok mellett, akik pihenni szeretnének. Az egyébként is egyre zajosabb városunkban, legalább az éjszakáink legyenek nyugodtak!!!!!azonosító: ubik / 2010-05-06 15:41:44


Tisztelt Hivatal!

2010. május eleje óta elviselhetetlenül az Irinyi József utca környéke este, éjszaka elviselhetetlenül hangos a szórakozó helyektől. Május 4-én és 5-én este tíztől hajnalig 2-ig zengett a környék úgy, hogy még zárt ablakok mellett sem lehetet aludni a hangos zenétől! Kérdésem az lenne, hogy tudják-e melyik szórakozó helyek okozzák, okozták zajt, és mit tesznek a környéken lakók zavartalan pihenése érdekében? Emlékeim szerint tavaly nem ilyen volt a helyzet. Várom válaszukat!

Üdvözlettel,
Ubikazonosító: smanci / 2010-06-09 09:45:25 / sorsz: 10660


T. Hivatal!

Nagyon egyszerű kérdésem lenne: mikor veszik már komolyan az éjszakai nyugalom kérdését? A napokban rémültem vettem észre, hogy a "kulturális rendezvényközpont" kerthelyisége a Karinthy 17-ben a többszörösére duzzadt... Azon méláztam, hogy várható-e még vursli létesítése is Újbuda központi részén (és amúgy lakókörnyezetében)? A megvalósításra hely még bőven akad a parkolóban... Legutóbb a múlt hét csütörtökön éjjel volt reggel ? 5-ig tartó daj-daj a "kiállításon". A múlt évben az akkor megadott telefonszám annyit ért, mint süketnek a jó reggelt, mivel a bejelentéseknek gyakorlatilag alig-alig volt valami hatása (nem beszélve a "kulturális" rendezvény felbőszült közönségéről, amely az intézkedést az "akkor sem fogtok rohadt nyugdíjasok aludni" üvöltéssel fogadta rendkívül empatikusan). Én csak egyet nem értek: ha én a lakásomban zenés-táncos, üvöltözős, részegeskedős, káromkodós, vihogós-vinnyogós, szexuális életet élős, ajtócsapkodós, összezörrenős-veszekedős hajnalig tartó "partit" rendezek, a szomszéd hívására joggal jön ki akár a rendőrség is csendháborítás miatt. Vagy az egyszerű szabály, miszerint "tizet ütött már az óra, térjetek hát nyugovóra" időközben történelmileg túlhaladottá vált és semmissé nyilváníttatott? Úgy amúgy: ki fogja megfizetni a nekem és a többi környéken élőnek a kultúra nagykövetei által okozott árcsökkenést, ha el akarnám (akarnánk) adni a lakást (ha egyáltalán létezik a földkerekségen olyan elméjében megháborodott, aki kész egy reggel 7-ig (!) nyitva tartó, bazi nagy kerthelyiséges lebuj mellett lakást vásárolni)? Várom megtisztelő válaszukat.azonosító: iselmo / 2010-06-10 22:12:45 / sorsz: 10669


Csak nézzétek meg, kik a (valódi) tulajdonosai ezeknek a szórakozóhelyeknek. Akkor nyilvánvaló lesz, miért irkáltok feleslegesen, eredménytelenül...azonosító: csari1 / 2010-06-14 09:51:01 / sorsz: 10676


Pffff...
Olyan már ezer éve nincs, hogy 10-től csendháborítás...
Csak azt nem értem, hogy nálunk kevésbé civilizált és fejlett országban, mint pl. Hollandia, miért tud ez rendesen működni? Amszterdamban hajnalig megy a buli, és nem éppen annyi ember van az utcákon, mint Újbudán, mégsem sír senki.
Mondjuk igaz, ők nem is magyarok...
"Kicsit" több tolerancia szorult beléjük, és még ha rá is érnek, akkor sem azzal foglalkoznak, hogyan tudnának a másiknak keresztbe tenni...
Egy kicsit gondolkodjunk el magunkon, hogy változni kell a mentalitásunkon, vagy ne lepődjünk meg azon, hogy még mindig a Balkánhoz sorolnak minket...
uff.azonosító: csari1 / 2010-06-18 17:05:00 / sorsz: 10714


Kedves csari1!

Nagyon szívesen felajánlom, hogy töltsön egy hétvégét a lakásomban (teljes ellátással!!!) Majd meglátom, mikor fogy el a türelme.... Egyébként tegnap (azaz ma) éjjel kettő után csendesedett el úgy ahogy a kultúra fellegvára... Viszont én reggel fél hétkor vagyok kénytelen kelni, nem úgy, mint a magukat jól érzők, akik valószínűleg ekkortájt fekszenek le (egyébként a házban az egyetemista albérlő már panaszkodott a közös képviselőnek, hogy nem tud a varjútól aludni déli 12-kor, és csináljon már valamit, mert ez tűrhetetlen. Hát, ennyit az éjszaka élők toleranciájáról...)


azonosító: csari1 / 2010-06-18 17:05:00 / sorsz: 10714


Félreértés ne essék, nem a zp-t akarom védeni, sőt, pontosan hogy elegem van abból, ahogy a kedves vezetőség mutyizik velük, és sorra zárnak be olyan helyek este 10-11kor, ahol náluk jóval halkabban, kulturáltan lehetett volna meginni a barátokkal egy-két sört. Érdekes, hogy a Budafoki úton ezelőtt 10, és 20 évvel ezelőtt is voltak kocsmák, az senkit nem zavart?
Lennének még ötleteim, többek közt a Kopaszi-gátra is ki lehetne vinni ezeket a szórakozóhelyeket, csak hát ugye ott is megy a mutyizás...azonosító: Celtix / 2010-11-03 20:40:14 / sorsz: 11251


Tisztelt Önkormanyzat!

Kérem, világosítsanak fel, hogyan lehet, hogy már egy hónapja hiába fülelek, mégsem hallom a ZP és RIO felől a hangokat? Nyáron kellemesen kiültem az erkélyre és hallgattam, majd éjszaka élomba ringatott (bár egy kicsit halk volt). Ez tűrhetetlen!

És az miféle kampányolás a két intézmény mellett, hogy a regisztrációkor a captcha is "zprio" volt? Megengedhetetlen!

(Elnézést, csak izgalmas volt olvasni a fórumot és azóta is a kedvencem az egyik ök. képviselő levele, amiben így fogalmaz (bescanneltem, kérés esetén megtekinthető):
"A Zöld Pardon melletti háború áldozatainak emlékművének rendszeres felügyelete, karbantartása". Kb. öt percig tűnődtem, hogy milyen háború lehetett a ZP mellett, aminek emlékművet állítottak...)

Na mindegy, legalább ma este is tartalmasan szórakoztam.vissza